Heine en het lot

Zes reacties

Beste Heine,

Gisteravond hoorde ik tot mijn ontzetting dat je er zondagnacht tussenuit bent geknepen. Je bent de Grote Reis dan toch begonnen. Of liever, zoals je het misschien zelf gezegd zou hebben: je bent op audi?ntie bij je schepper geroepen...

Het zat er aan te komen, Heine. Dat wist ik al een paar maanden. Maar het bittere gevoel dat ik toen al had, was gisteren heviger dan ooit. Dat gevoel van oneerlijkheid en twijfel aan de juistheid van het lot.

Heine, je was een voorbeeld voor de mensen in ons ploegje. Oud, maar perfect in conditie. Strak, fit en gespierd als een jonge vent, een lichaam waar je een ijzeren staaf op krom kon slaan. Maar je deed er veel voor, rookte niet, dronk slechts matig, sportte veel en keek altijd uit wat je at. Je was een trekker, een motivator. Altijd klaarstaand voor je collega's, enthousiast, adrem, kritisch, medelevend en altijd in dienst van de God die je aanbad.

En diezelfde God bakte je een wrede poets. Je kreeg kanker. Niet in dat krachtige en goed onderhouden lijf, maar in je hersens, zodat je in twee jaar tijd steeds minder kon en van een krachtige, goed geconserveerde man veranderde in een bejaard wrak.

Het gaat me op dit moment allemaal te snel, Heine. Te veel mensen om me heen vallen ineens weg. Het lijkt wel een plaag dit jaar. Mijn weblog begint zo'n beetje te verworden tot een soort voortdurend condoleanceboek, en dat wil ik eigenlijk niet. Ik zou er mee kunnen stoppen en het wegvallen van mijn dierbaren verzwijgen voor de buitenwereld, maar dan zou ik de uniekheid van ieder van hen ontkennen. Alsof het allemaal gewoon is geworden.

Heine, aankomende vrijdag zou je met pensioen gaan en wellicht gaan reizen. Maar het zal een heel andere reis worden. En Heine, mocht je aan het eind van die reis belanden in wat jij de hemel noemde, of het hiernamaals. Vraag het dan eens, waar het nou eigenlijk allemaal goed voor was, wat voor hoger doel je de afgelopen twee jaar hebt mogen dienen. Want wij hier op aarde, wij snappen er geen flikker meer van...

Goeie reis, Heine...

Suffie

Door Suffie

Dinsdag 29 Oktober 2002 te 7:02 pm

Geplaatst in Rotting en Verval

zes reacties

 1. Mooi stuk suffie. Sterkte.

   marco

  marco

  29-10-’02 22:07

 1. Overlijden lijkt inderdaad besmettelijkdit jaar. Mooi monument heb je neergezet.

   elisa

  elisa

  (URL)

  29-10-’02 23:14

 1. Het is inderdaad diep triest. Sterkte ermee.

   verbal jam

  verbal jam

  (URL)

  30-10-’02 00:00

 1. Heel mooi geschreven Suffie! Sterkte met het verlies.

   CK

  CK

  (URL)

  30-10-’02 00:27

 1. Ik snap er ook geen flikker van. En ik vind dit een mooi stukje.

   fr?d?ric

  fr?d?ric

  (URL)

  30-10-’02 10:00

 1. Gecondoleerd met het hene gaan van Heine, het is voor jou niet de 1e die het sterfelijke met het onsterfelijke verruilt dit jaar.Sterkte Suffie.

   Simone

  Simone

  (E-mail ) (URL)

  31-10-’02 09:57

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.