Schrikken

Zeven reacties

Nog geen uur geleden ben ik gebeld door een collega met een niet zo goed bericht. Een andere collega, met wie wij beiden nauw samenwerken, is dit weekend getroffen door een hartinfarct en ligt aan de monitor in het Ziekenhuis in Rotterdam.

Ik houd niet van dit soort berichten. Ten eerste omdat het een goeie gozer is, die qua gezondheid zijn portie in de afgelopen jaren al aardig gehad heeft. Ten tweede omdat het me doet nadenken over hoe is er zelf bij sta. We zijn ongeveer even oud, doen hetzelfde werk en houden er allebei een tamelijk Bourgondisch leven op na.

Een pijnlijk en pikant detail is daarbij dat we vandaag allebei zouden beginnen aan een programma om onze lichamelijke conditie en gesteldheid te verbeteren. Geen loze dieetweddenschap, maar een doordrachte combinatie van aanpassingen in ons voedselpatroon, beweging, sport, coaching en onderlinge controle.

Weken hebben we het voorbereidingen getroffen en maakten we afspraken en aanpassingen met betrekking tot de uitvoering. En we wisten het allebei zeker: over een half jaar zouden we met gespierde en strakke lijven door het instituut lopen en onze conditie op peil houden door het van ons afmeppen van opdringerig vrouwvolk. Nu ik er over nadenk bedenk ik mij dat hij er in de afgelopen week een stuk fanatieker en serieuzer mee bezig was dan daarvoor, een beetje alsof hij haast had. Misschien voelde hij de bui al aankomen en probeerde hij zo, tegen beter weten in, de dans te ontspringen.

Hij maakt het ondertussen naar omstandigheden goed, begreep ik. Ongetwijfeld zal hij in de komende weken herstellen, misschien worden behandeld en zijn gewone leven weer oppakken. Daarna zal hij vast weer zachtjes aan met werken beginnen en uiteindelijk zal er een moment komen dat we ons programma weer uit de kast trekken.

En vreemd genoeg heb ik zo'n idee dat ik er nog fanatieker mee aan de slag zal gaan dan hij...

Bent u ook wel eens bang?

Door Suffie

Maandag 11 November 2002 te 3:28 pm

Geplaatst in Het leven

zeven reacties

 1. Het houdt maar niet op, h

   verbal jam

  verbal jam

  (URL)

  11-11-’02 15:56

 1. Indeed…

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  11-11-’02 15:58

 1. Jeetje, het mag nou wel een keertje ophouden daar bij jou… bah… ik hoop voor jou dat het lukt om ‘gezond’ te gaan doen! Ik probeer het elke maandag, maar het wil nog niet echt lukken… op je feestje is er toch wel taart en chipjes? Beetje zondigen mag!

   Luna

  Luna

  11-11-’02 18:02

 1. Sterkte en ik wens jullie vast veel succes met het ontwijken van de dames.

   Richard

  Richard

  (E-mail )

  13-11-’02 08:36

 1. Het lijkt me erg confronterend, al die gebeurtenissen van de laatste tijd. :-(

   Ali?tte

  Ali?tte

  (URL)

  13-11-’02 09:52

 1. Da’s schrikken Suf. Toen ikzelf in augustus vanachter mijn bureau de hartbewaking in tjoepte, was mijn omgeving inderdaad nog meer van de kaart dan ikzelf. Nu, een aantal maanden later, is iedereen om me heen met roken gestopt, gaan sporten en gezond gaan leven. En ikzelf blijf onverbeterlijk. Maar als mijn vent zoiets zou overkomen word ik waarschijnlijk ook puriteinser dan de paus.

   carin

  carin

  (URL)

  14-11-’02 11:15

 1. Good Luck…

   de humeurist:.

  de humeurist:.

  (URL)

  15-11-’02 13:06

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.