Koopt Nederlandsche waer!!

Negen reacties

Vindt u dat nou ook geen geinig bandje? Queens of the Stone Age heten ze. Geen nieuw bandje, en ook niet echt heel oorspronkelijk. Een beetje Slade, een beetje Kravitz, een beetje T-rex, een beetje Kinks en een hele hoop vuige, non-tech gitaar- en andere geluiden. Fris, fruitig en leuk, joh!

Kijk, en zo'n bandje zal je dan ook niet zien bij de MTV Music Awards, de perfecte gelegenheid voor alle volgevreten en zelfvoldane paradepaardjes uit de hedendaagse popmuziek om elkaars kruisjes te likken. Okee, QOTSA drummer Dave Grohl mocht even op komen draven met zijn Foo Fighters, maar voor de rest was het toch huilen met de pet op? Kan iemand mij vertellen wat er nou eigenlijk goed is aan Alicia Keys? Of aan Enrique Iglesias, onder wiens vader we al genoeg hebben geleden? En Eminem? Hoort zo'n jongen niet gewoon in een gesloten inrichting te zitten? Kan P. Diddy echt niets anders dan Yo zeggen met een zonnebril op? Of zou hij -rapper's eigen- ook zo goed met een vuurwapen overweg kunnen? En Pink? Had iemand haar niet kunnen vertellen dat ze consequent een hele noot onder de toon zat? Iemand die toch niet hoefde te spelen omdat zijn partij toch op de band stond?

Het meest beschamend vond ik nog de uitreiking voor de beste Nederlandse act, Brainpower. Hebben we dan echt niets beters of representatievers in huis dan die pseudo Americano nepneger? Met z'n zorgvuldig gecultiveerde gangsta-accent en die gebaartjes, waar hij vast hele avonden voor in de spiegel heeft staan oefenen? Wel lief dat ze voor de uitreiking van deze non-prijs even gebruik mochten maken van het decor, zou dat voor of na het gala gedaan zijn? Ook een origineel idee om er wat geschreeuw van publiek onder te monteren. Helaas was het resultaat zo doorzichtig, dat het alleen maar beschamender werd.

Ongetwijfeld hebben de heren die dit feest hebben georganiseerd ernstig in gewetensnood gezeten en is daardoor de aanwezigheid van Coldplay en Red Hot Chili Peppers te verklaren. Maar zelfs daarmee kunnen ze de ernst van hun culturele misdaden niet teniet doen, het kwaad is reeds geschied en het publiek reeds bezoedeld en verpest...

Als Nederlands muzikaal front zouden wij een teken moeten geven, een geluid moeten laten klinken waarin wij aangeven ons niet langer meer te willen laten ringeloren door de Heren der Wansmaak. Sterker nog, we zouden het voortouw moeten nemen door alle omhooggevallen schoolmeisjes met hun kettinkjes en priktietjes van het podium te vagen en er Nederlandse bands en artiesten van kwaliteit neer te zetten. Volgens mij hebben we er daar genoeg van: Johan, Green Lizard, Junky XL, Kane, Spinvis, De Dijk, The Scene, Anouk, The Gathering, Dreadlock Pussy ?n natuurlijk de Zingende Fresia's!

Zetten we de Queens of the Stone Age in het voorprogramma, kunnen we ook mondiaal mooi nooit niet meer stuk...!

Welke Nederlandse act had u nou willen nomineren??

Door Suffie

Maandag 18 November 2002 te 11:01 am

Geplaatst in La musique

negen reacties

 1. Jaaaah, Queens of the Stone Age! Heerlijk! Met dank aan Heftklammern ken ik nu trouwens ook de Mooney Suziki, mjammie.

  Maarre…Nederlandse band? De Gorelev, hoempa maar dan op z’n Fosko’s, Van der Meij’s en Van Duijl’s! Waarschijnlijk de enige act in Nederland waarmee je de Chiel Montagne en de Ruud de Wild samen in een polonaise kunt krijgen…

   Eric

  Eric

  (URL)

  18-11-’02 17:46

 1. Spinvis! (Of is dat ondertussen al weer uit?)

   Joeri

  Joeri

  (URL)

  18-11-’02 18:30

 1. Uit?? Spinvis (wel genoemd) is op dit moment de sensatie van de Nederlandse poppodia, compleet met drie bejaarden in de line-up!!

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  18-11-’02 18:48

 1. K3! Oh nee, die zijn Belgisch..

   FQuist

  FQuist

  (E-mail ) (URL)

  18-11-’02 23:52

 1. Ehm… ik vind je een aardige vent maar wat je over brainpower beweert: sluit je aan bij al die anderen die hem zo makkelijk neersabelen. Brainpower is GAAF!

   10e

  10e

  (URL)

  19-11-’02 08:31

 1. Zo dan. Uitgezeken (verleden tijd van zeiken) of jaloers?

   Simone

  Simone

  (E-mail ) (URL)

  19-11-’02 17:33

 1. 10e, is onze relatie nu voorgoed op de klippen??? ;-)

  Simone, eigenlijk allebei…

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  19-11-’02 19:51

  • Spinvis * gewoon geweldig.
   Neneh

  Neneh

  (URL)

  22-11-’02 17:20

 1. Goede Nederlandse rockband: Lianan Shee! (nee, ik ben geen groupie:)
  En QOTSA is geweldig. Wat een heerlijk riffs, lekker stuwend, mysterieus en rock’n roll. Jummie.

   Kris

  Kris

  (URL)

  27-11-’02 15:31

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.