Bier

Veertien reacties

Zo heel af en toe laat Suffie het buikgevoel winnen van de rede en doet Suffie is ondoordachts, iets spontaans. In zo'n geval moet je niet lullig doen als zoiets anders uitpakt dan misschien de bedoeling was, of als de consequenties uiteindelijk minder wegwuifbaar blijken te zijn, dan ten tijde van het nemen van die beslissing. Zo geschiedde het zaterdag dat Suffie in een laat stadium van zijn verjaardagsfeest besliste om toch maar een tweede fust bier aan te slaan, wetende dat hij deze van zijn lang zal ze leven niet meer op kreeg.

Nu heeft Suffie op generlei wijze spijt van zijn beslissing. Het smaakte heerlijk en het aanwezige gezelschap was het meer dan waard. Maar Suffie ziet zich nu wel geconfronteerd met de gevolgen van zijn onbezonnenheid: een tapinstallatie die vandaag dient te worden ingeleverd bij de verhuurder en een nog lang niet leeg vat met koel, helder bier! Nu heeft Suffie er alle vertrouwen in dat de verhuurder er geen probleem van zal maken als de hele mikmak een dagje later terugkomt, maar dan nog blijft het vraagstuk staan hoe in een doordeweekse avond een bijna vol vat bier te ledigen. Suffie heeft voor zichzelf al een aantal mogelijkheden de revu laten passeren:

  • Jammer maar helaas.Oftewel, Suffie levert het hele handeltje zo in, compleet met bijna vol vat en accepteert zijn verlies manmoedig. Dat nooit! Allereerst is een vol vat zwaarder dan een lege en is Suffie niet van plan zich voor Jan Doedel lens te sjauwen aan een vol vat bier. Bovendien is alleen al de gedachte aan het kostbare verlies ondraaglijk.

  • Frauderen. Met een beetje superlijm plakt Suffie de plastic zegel terug op z'n plaats en brengt het vat met een stalen smoelwerk als ongebruikt terug. Aantrekkelijk, maar Suffie houdt de betreffende leverancier graag te vriend. Er komen in de loop der tijd nog meer feestjes en Suffie heeft vrij weinig lust zich bij de eerstvolgende gelegenheid door de sterke arm in de lurven te laten grijpen.

  • Opdrinken. Suffie is van mening dat hij de edele kunst van het innemen tot in de finesses beheerst en heeft een tamelijk goed gestel. Een vat per avond, zonder daar een uitdrukkelijke doodswens tegenover te stellen, is evenwel te veel gevraagd.

  • Experimenteren. Er zijn veel dingen die Suffie wel eens gewoon bij gelegenheid, vanuit een puur decadente en anarchistische gedachtegang zou willen weten of uitproberen: kun je aan een bierpomp ook gewoon je handen wassen? Is het waar wat ze zeggen dat bier goed is voor je haar? En zoja, schuimt het dan net zo veel als sjampoo? Wat gebeurt er als je bier gebruikt in je Supersoaker XP? Kun je bier ook per maagsonde of per infuus tot je nemen? Gaat de smaak dan niet verloren? Hoe doen tropische vissen het in een bak vol bier? Gaan ze dan dood, of komen ze om pinda's en bitterballen vragen? Leuk hoor, maar zo verspillend ??nmalig allemaal.

  • Weggeven. Wat is er heerlijker dan weggeven aan anderen wat je zelf over hebt? Suffie zet zijn pomp op de oprit neer, zet er een rol plastic bekertjes naast en een bord "Gratis bier". Een aantrekkelijk plan, maar niet met dit weer. Bovendien is de kans groot dat onverlaten de hele bende met bekertjes en al in een busje laden en er mee vandoor gaan, ongetwijfeld met achterlating van het onverkoopbare en dus nutteloze, bijna volle vat waar het allemaal om te doen was.

 • Bierinstuif. Suffie mobiliseert een aantal vrienden, kennissen, collega's en familie en nodigt ze vanavond thuis uit om samen met hem het vat op te maken. Of organiseert een spontane miniweblogmeeting. Even simpel als doeltreffend en misschien wel de beste optie. In ieder geval een nadere overweging waard.

Suffie is er nog niet uit.... Die laatste optie lijkt zo aantrekkelijk! Maar stel dat er veel mensen komen, dat het gezellig wordt en dat het vat inderdaad opgaat? Gevreesd moet worden dat Suffie dan, wellicht aangespoord door het succes, de drank en de sfeer, overgaat tot het aanslaan van een derde fust.

En dat was nou net niet de bedoeling...!

Dan geeft dat aangebroken pak chocomel toch minder problemen!

Door Suffie

Maandag 25 November 2002 te 11:28 am

Geplaatst in Drank & Voer

veertien reacties

 1. Er zit hier nu een ‘trackback’ knopje naast… waar is die voor?

   Luna

  Luna

  25-11-’02 17:21

 1. Maarhe, dus geen feessie? Snik. Alweer geen feest…

   Noud (Vol Kleur)

  Noud (Vol Kleur)

  (URL)

  25-11-’02 19:17

 1. He damn man, waarom woon je niet gewoon een stuk dichterbij?!

   fr?d?ric

  fr?d?ric

  (URL)

  25-11-’02 21:13

 1. Als je nu op de fiets stapt, kan je morgen nog een staartje meetappen!

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  25-11-’02 21:19

 1. Suffie drumt, doet iets met toetsen, is gek op mensen, kan koken en lust een slok.
  Mmmm…Almere was het?
  PARTY!!

   Richard

  Richard

  (E-mail )

  26-11-’02 09:31

 1. En Suffie kan ook heel mooi gitaar spelen!

   Luna

  Luna

  26-11-’02 19:18

 1. Speelt u ook Hendrix, Suffie?

   bicat

  bicat

  (E-mail ) (URL)

  26-11-’02 22:28

 1. Suffie speelt zonodig elektriek ook Hendrix, doch voelt zich meer verwant aan Gilmour, Akkerman, Clapton, Knopfler of Gill…

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  26-11-’02 22:40

 1. Suffie geeft zo’n helder antwoord dat de bodem van het vat nog nauwelijks in ‘t zicht kan zijn ;)

   elisa

  elisa

  (URL)

  26-11-’02 23:41

 1. Elisa, zie posting bier (2)

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  26-11-’02 23:53

 1. oeioeioei, wat een moeilijk vraagstuk! Je wilt het derde fust niet aanbreken… dan nodig je toch geen massa’s mensen uit maar alleen die leverancier? Ik durf te wedden dat je dan op je volgende feestje gratis drank krijgt, in ruil voor de gezelligheid die je hem vanavond hebt geboden:o)

  En daar gaan wij dan wel weer eens flink van profiteren :p

   Kris

  Kris

  (URL)

  27-11-’02 15:48

 1. Goddome, kom ik met een mooie, effectieve oplossing voor allen aanzetten: zie ik dat je dat ding zelf al op hebt gezopen! Zuipschuit!!

   Kris

  Kris

  (URL)

  27-11-’02 15:52

 1. Had ik moeten weten, Kris!!! Stom!!!

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  27-11-’02 19:19

 1. In de tijd dat je zat te filosoferen over dat fust, had je het drie keer leeg kunnen drinken.

   Wessel

  Wessel

  28-11-’02 01:51

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.