Blauwe damp

Zeven reacties

Toen ik de kantine binnenwandelde sloeg de blauwe damp van sigaar en zware shag me tegemoet. Op de tafels stonden asbakken die zo vol zaten, dat menig ski?r er goed geld voor over zou hebben om er een dagje op te mogen oefenen. De aanwezigen, grotendeels stoer getatoe?erde bullebakken met kale koppen, ongeschoren kanissen en opgerolde mouwen, keken me bij mijn binnenkomst vijandig aan. Ik meende zelfs dat ik er een aantal zachtjes hoorde grommen...

Deels door de angst, deels door de allesoverweldigende nicotinelucht, maar grotendeels ook door mijn zeer correcte, maar veel te krappe stropdas voelde ik mijn ademstroom stagneren. Ik slikte, maar dat maakte de beknelling rondom mijn adamsappel er niet beter op.

"Wel", kraste een oudere vrouwenstem naast me, "Jij bent de baas, ga je er nog wat van zeggen of niet..?"

Met bonzend hart stapte ik naar voren in het zicht van alle aanwezigen en schraapte demonstratief mijn keel. Toen merkte ik plotseling dat ik geen broek aan had en dat ik héél nodig naar de WC moest....

Zwetend ging ik overeind zitten en knipte het licht op mijn nachtkastje aan. Ik bedacht me dat er betere manieren waren om je mentaal op een eerste dag op je nieuwe werkplek voor te bereiden..!

Door Suffie

Dinsdag 06 Januari 2004 te 8:27 pm

Geplaatst in Het leven

zeven reacties

 1. LOL…wat kan jij goed dromen en schrijven zeg! :-)

   karin

  karin

  (URL)

  06-01-’04 21:32

 1. Ai, het symbool van geen broek staat voor….. ehm…. ehm….. geen idee

   tinmar

  tinmar

  (URL)

  06-01-’04 23:10

 1. En, hoe was’t??

   mibi

  mibi

  07-01-’04 16:34

 1. @Tinmar: heeft iets met onzekerheid, kwetsbaarheid en schaamte te maken…

  @Mibi: Ik heb de gehele dag mijn broek aangehad en niemand heeft in mijn nabijheid een sigaret opgestoken…

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  07-01-’04 19:16

 1. Mooi, van die broek aangehouden en in jouw nabijheid niet gerookt, maar vertel eens Suffie, hoe verging het je onder de broek, en dan bedoel ik vanbinnen. Was het mwah, wel aardig, lauwloenen of juist opbeurend?

   elisa

  elisa

  (URL)

  07-01-’04 21:20

 1. @Elisa: Oei, deze vraag zou mij bijna uitlokken tot een verhandeling over het uiterst prettige vrouwenvlees dat ik tot nu toe heb mogen aantreffen. Zowel mijn hi?rarchische positie als mijn voorbeeldfunctie maken dit vrijwel onmogelijk, ook al omdat ik dit weblog wellicht niet voor eeuwig voor hen verborgen kan houden…

  Kijk ik naar mijn gevoelens omtrent de werksituatie op zich, dan ben ik tamelijk in mijn nopjes..

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  08-01-’04 19:04

 1. Gelukkig met de nopjes. Want dat van dat roken had zomaar kunnen gebeuren natuurlijk :)

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  10-01-’04 03:48

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.