Suffie's platenkast (1)

Vier reacties

King - Bitter Sweet

Voordat de onhandig en breekbaar ogende Paul King plaatjes ging verkopen bij Tell Sell, was hij ??n van de meest toonaangevende VJ's bij MTV Europe. En daarvoor had hij zijn eigen bandje: King. Deze band kwam half jaren tachtig in de picture, in de slipstream van bands als Scritti Politti, Duran Duran, Level 42 en ABC en maakte gladde synthipop met een punky randje. Belangrijkste kenmerken van King waren de vette synthklanken, de knorrige bas en de smartelijke vibrato's van Paul King zelf. De CD kwam na twee tamelijk succesvolle singles, namelijk "Love and Pride" en "Taste of your Tears" (op deze CD in een walgelijke remix) en bevat voor die tijd trendy materiaal, ruimtelijk geproduceerd en uitstekend gespeeld, maar nergens echt pakkend. De meeste nummers, met uitzondering van de twee eerdergenoemde singles, blijven dan ook niet echt hangen.

Niet lang na deze CD ging Paul zich toeleggen op het VJ-schap. Een goede keuze..

Door Suffie

Maandag 02 December 2002 te 11:31 am

Geplaatst in La musique

vier reacties

 1. OK Suf, wij (lees ik) willen meer 80s!

   Horzel

  Horzel

  03-12-’02 17:26

 1. Niks mis mee, maar ik grijp echt volledig willekeurig…

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  03-12-’02 19:37

 1. D’as toch die kerel van dat liedje met die vidoeclip waarin ze het mileu lekker vervuilen. Iets voor groen links geweest.

   Bttf

  Bttf

  (E-mail ) (URL)

  07-12-’02 22:00

 1. Graffitti was ook heel erg nieuw toen en liefst zoveel mogelijk kleuren. Nogal een walgelijke clip als je die nu bekijkt, toen wel leuk vond ik.

   pet

  pet

  (URL)

  08-12-’02 18:51

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.