Flashback

Acht reacties

In de design keuken, vol RVS en strakke lijnen, wreef hij de hazenruggen in met zout en peper. Door het sissen van de smeltende boter heen, hoorde hij gelach uit de huiskamer komen. Altijd weer gezellig, kerstmis. Vrienden voor het diner en de kinderen met een Disneyklassieker braaf in zijn werkkamer. Vanuit de huiskamer riep zijn vrouw. Welke wijn moest er nu open? De Fleurie of de Vacqueyras? Hij glimlachte, zijn vrouw was nooit zo'n wijnkenner geweest, zou het vermoedelijk ook nooit worden. De B&O aan de wand in de huiskamer, wisselde een CD en de kamer vulde zich met nieuwe klanken.

Het moest een combinatie zijn van verschillende indrukken die hem ineens in zijn greep had. De geur van de Nordland in de woonkamer, vermengd met een vleugje Anais Anais, het witte landschap voor zijn keukenraam en Fay Lovsky op de achtergrond.

Hij zat weet weer op de kurkvloer van het tweekamerflatje in de Bijlmer, samen met haar. De drie katten aanbaden het bord met daarop een stukje pat? en wat overgebleven toastjes, Fay Lovsky klonk uit de speakers van de draagbare radio. Ze draaide de dop weer op het flesje en legde haar slanke armen om zijn nek. Hij kuste de vage sproetjes op haar neus, streek met zijn hand door haar lange haar en legde de ander op haar strakke, maar licht bollende buik, van waaruit, zoals hij nu wist, het jonge leven binnen enkele weken kansloos en veel te vroeg zou verdwijnen.

Een storm van emoties sloeg door hem heen: het verdriet, de redeloze woede, het adembenemend geluk en de uitzichtloze wanhoop. Hij hoorde weer de lieve woordjes de ze uitwisselden, maar ook de bitterheid en de verwijten die zouden komen. In een fractie van een seconde, herbeleefde hij de diepe dalen en de prachtige pieken van wat eens was. En wederom besefte hij dat het nooit meer zo zou zijn..

Hij schrok op toen zijn vrouw een hand door zijn dunnende haardos haalde en een flessenopener uit de la pakte. Vlug legde hij de hazeruggen in de walmende boter en schoof ze met een vork even heen en weer.

Met de rug van zijn hand wreef hij een traan van zijn wangen. Die rottige uien ook!!!

Door Suffie

Maandag 16 December 2002 te 10:52 am

Geplaatst in Mooi & Warm, Vroegâh

acht reacties

 1. mooi suffie

   G@rp

  G@rp

  16-12-’02 11:02

 1. ‘Waar denk je aan schat?’
  ‘Nergens aan lieverd.’

  Want hij weet, echte emotie kun je niet delen.

  Overigens sterk spul h?, die Fisherman’s Friend.

   Horzel

  Horzel

  16-12-’02 15:08

 1. Heb ik deze al niet eerder gelezen??

   john

  john

  (E-mail )

  17-12-’02 13:21

 1. Zou goed kunnen, John. Dit stuk was vorig jaar de uiteindelijke reden om te gaan loggen….

  Je weet ook nog waar??? ;-)

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  17-12-’02 20:36

 1. Weet ik echt niet meer. Heeft wel indruk gemaakt
  want mijn (middel)korte termijn geheugen is niet
  zo best, dus dat ik dat nog weet..;-)

  Waar?? Gokkie.. Bij Luna misschien???
  (Wilde gok hoor)….

   John

  John

  (E-mail )

  18-12-’02 13:59

 1. Wat een mooi stukje.

   Jenny

  Jenny

  (URL)

  18-12-’02 15:26

 1. ‘t is mooi, vooral dat wit en Fay L. Kwam het minder dichtbij, zou ik juichen.

   Omar

  Omar

  (URL)

  20-12-’02 02:16

 1. ben er gewoon even stil van..

   CK

  CK

  (URL)

  20-12-’02 12:31

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.