Nog meer Zware Kost...!!

Vier reacties

Benodigdheden: 1/4 liter volle melk, 1/4 liter slagroom, suiker, een vanillestokje, een limoen, 5 eieren.

Breng de melk voorzichtig tegen de kook aan met, daarin de buitenste, groene schil van de limoen en een overlangs opengesneden vanillestokje. Laat het 10 minuten zachtjes trekken. Scheidt ondertussen 5 eierdooiers en klop deze schuimig met 75 gram suiker. Zeef de melk en giet deze al roerende bij het ei/suikermengsel. Voeg de slagroom erbij. Verwijder met een puntmesje het merg van het vanillestokje en roer dit door het mengsel.

Giet het mengsel in vier vuurvaste schaaltjes en plaats deze vervolgens, afgedekt met allu-folie, in een voorverwarmde oven (150 graden). Laat het geheel ongeveer een uur of iets langer staan, tot het mengsel gestold is. Laat het geheel op kamertemperatuur afkoelen en plaats het dan in de koelkast om door en door koud te worden.

Vlak voor het opdienen bestrooien met een laagje suiker en deze vervolgens met een hobbybrander laten smelten tot ze licht carameliseert.

En voila... Cr?me Brulle? a la Suffie... Zwaar, slecht en ongezond!

Maar lekkerrrrr...!!!

Door Suffie

Woensdag 25 December 2002 te 4:07 pm

Geplaatst in Drank & Voer

vier reacties

  1. Ik zit vol!

     verbal jam

    verbal jam

    (URL)

    26-12-’02 13:28

  1. Burp!

     Hippo

    Hippo

    (URL)

    26-12-’02 14:28

  1. Yummie! Heb je trouwens wel eens cr?me br?lee in Spanje gehad? Cr?me Catalana…goddelijk…

     Ali?tte

    Ali?tte

    (URL)

    27-12-’02 13:45

  1. Heb ik wel recept voor, nooit gemaakt….

     Suffie

    Suffie

    (E-mail ) (URL)

    27-12-’02 14:41

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.