Een nieuw jaar...!!

Zeven reacties

Wat kan er veel gebeuren in een jaar. Vorig jaar zat ik er op 1 januari toch heel anders bij. We zaten met vrienden in een huisje in Zwitserland, zes jonge mensen die heel tevreden waren met elkaar en hun leven. We likten onze wonden, opgelopen tijdens een wilde avond vol gluhwein, open haard en middernachtelijke wandelingen over besneeuwde hellingen. De volgende dag reden we met onze glimmende middenklasser plus skibox terug naar ons knusse en luxe gemeubileerde yuppenhokje in de Pijp, waar onze katten nauwelijks de tijd kregen om ons te begroeten, zoveel haast hadden we om het nieuwe jaar in ons eigen bed verder in te luiden.

En nu? Het enige wat nog hetzelfde is zijn de katten. Verder is alles anders. Ik ben alleen, zit in een flatje in Almere Stad met een bijeengescharreld rotzooitje aan meubels en spulletjes en rij volgende week maandag in een brikje van tien jaar oud naar een baas, die ik niet eens bij zijn voornaam ken. Een scenario wat ik vorig jaar om deze tijd nooit had kunnen bedenken. Alles was toen zo veilig, zo vanzelfsprekend. En zo definitief! En wat ben ik bedrogen uitgekomen...

Maar ik ga niet klagen. Ik heb in het afgelopen jaar veel geleerd en meegemaakt. Niet altijd leuke dingen, maar wel dingen die me wijzer en rijker hebben gemaakt. Ik heb nieuwe en andere mensen ontmoet en wat bepaald niet onbelangrijk is: ik heb een jaar voor de boeg waarin ik nieuwe doelen mag gaan stellen, waarin ik nieuwe ervaringen mag gaan opdoen en mijn leven opnieuw vorm mag gaan geven. En hoe raar dat ook klinkt, ik heb daar erg veel zin in!

Iedereen een fijn jaar toegewenst, het mijne ben ik in ieder geval vol goede moed begonnen!

Door Suffie

Woensdag 01 Januari 2003 te 8:38 pm

Geplaatst in Het leven

zeven reacties

 1. Heb je geTB’ed…. :-)

   Marti

  Marti

  (URL)

  01-01-’03 22:25

 1. Oh herstel: 2 keer zelfs omdat ik de titel nog veranderde na het posten *** grijns ***

   Marti

  Marti

  (URL)

  01-01-’03 22:28

 1. Jaaaa!!! Zie ut!!

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  01-01-’03 22:35

 1. Mijn jaar was in positieve zin nogal bewogen, maar dat is ook wel eens anders geweest.Oude lulligheden komen wel van pas: Het moet eerst beroerd worden om het mooi te laten worden. Ofzo.Behalve natuurlijk die bofkonten bij wie het elk jaar beter wordt, maar dat zijn ook mensen die een zin beginnen met:“in principe”
  Gelukkig nieuwjaar, kijk goed, ook een flat kan net een balzaal zijn.

   Boer Biet

  Boer Biet

  01-01-’03 23:21

 1. Suffie kent de flats.. Lynda heeft helemaal niets te klagen, behalve over de kwaliteit van de dansvloer misschien…

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  01-01-’03 23:41

 1. …..opnieuw beginnen in almere….? zeer gedurfde keuze toch wel….!

   Dean zelf

  Dean zelf

  (URL)

  02-01-’03 00:03

 1. Het kan in Almere….

   Stefan

  Stefan

  (URL)

  02-01-’03 12:37

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.