Een wandeling

Negen reacties

De huwelijkse staat en de daarbij behorende gemeenschap van goederen heeft tot consequentie dat het Suffinnetje zo ??n keer in de zoveel tijd vergund wordt een middagje gebruik te maken van de Suffiemobiel. En dus liepen Kleine Suffie en ik vanmiddag onder een enorme regenboogparaplu door de kletterregen, onderweg naar het winkelcentrum, teneinde een kado te kopen voor een jarig nichtje.

Een meter of tien voor ons uit trotseerden twee dames, voorzien van tassen en boodschappenkarretjes, het Hollandse klimaat, slechts beschermd door net zo'n paraplu als wij droegen. Het waren kleine, brede vrouwen, gekleed in lange jassen waaronder kennelijk nog langere rokken vandaan kwamen, maar ook bebroekte benen. Straffe hoofddoeken zaten gewonden om ronde hoofdjes met grote bruine ogen en olijfbleke gezichtjes. De dames hadden het, ondanks de regen, gezellig met elkaar, kwetterden in een onverstaanbare taal en lachten om de halve minuut met heldere stemmetjes.

Vanaf de andere kant kwam over de weg een fietser aanrijden, type eerbare autochtoon, ongeveer 50 jaar, geschoren bolle kop en een trainingspak met daarin een kleurencombinatie die iedere oogarts zonder voorbehoud zou afraden. Als een veelkleurig tonnetje, vrijwel even breed als lang, trapte hij moeizaam door de regen heen met een hoofd dat eerder aan onweer deed denken dan aan opklaringen. Toen hij langs de beide dames reed, keerde hij zich tot hen, terwijl hij even stopte met trappen. "Smerige hoofddoeken," riep hij luid, "rot naar je eigen land, rot op naar Marokko. Ga daar de boel uit lopen vreten!"

Een ogenblik lang vreeste ik het ergste voor de kwetsbare zielen voor mij, zo ver van huis en blootgesteld aan de opensperrende anus van onze Nederlandse cultuur, maar toen draaiden beide dames zich om en vergastten onze fietser op een stortvloed van vloeken en verwensingen in minstens drie talen en zes dialecten, maar met zoveel kracht en overtuiging gebracht, dat de man het prompt met een verschrikt hoofd op een trappen zette en in de volgende straat verdween.

Vervelend om daarna aan je kind te moeten uitleggen dat die dames helemaal niet naar Marokko terughoefden, dat die meneer eigenlijk de boef was. Dat hij zomaar wat schreeuwde en dat hij eigenlijk helemaal niet kon weten of die dames uit Marokko kwamen of niet. Dat hij dat alleen maar deed omdat de dames eruit zagen alsof ze uit een ander land kwamen. Kleine Suffie begreep het maar ten dele. Maar toen ik naar zijn kleine, ronde en peinzende koppie keek, met zijn ravenzwarte krullen, zijn olijfbleke wangen en grote gitzwarte ogen, begreep ik dat deze kwestie nog lang niet van de baan was.

Er is nog veel te doen in het nieuwe jaar...

Door Suffie

Donderdag 02 Januari 2003 te 6:05 pm

Geplaatst in Het leven

negen reacties

 1. Keep it up, you’re doing a great job.2- talig is dit boertjein ieder geval al.

   Boer Biet

  Boer Biet

  02-01-’03 18:12

 1. Foei zeg … Weet ook niet zo goed wat ik hierop kan zeggen. Voor kleine Suffie is dit niet te bevatten – voor geen ?nkele kleine, trouwens. Het grote verschil is dat jouw kleine links legt naar het eigen lijf & voorkomen en er vervolgens niks mee kan. H??l moeilijk, want hoe leg je dat soort ‘mensen & denkbeelden’ uit aan een kind? En hoe voorkom je (extra) leed bij zo’n kereltje? Pffffffffffft ….

   Marti

  Marti

  (URL)

  02-01-’03 19:54

 1. Laat het maar aan Suffie over om zo’n lelijke situatie zo mooi te vertellen. =]

  Jammer dat dit soort onzin niet voor iedereen zo onbegrijpelijk is als voor Suf Junior… Dat zou alles er een stuk prettiger op maken.

   dille

  dille

  (URL)

  02-01-’03 20:04

 1. Kleine Suf heeft op dit moment nog het voordeel van een sappig Amsterdamse tongval, georven van zijn pa, maar de tijd moet leren of dat voldoende is…

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  02-01-’03 20:06

 1. Eerlijkgezegd ben ik – niet olijfkleurig, zonder gitknikkers in m’n hoofd en hoofddoekloos – woedend over dit voorval, en over de onvoorstelbare rotmentaliteit die onze samenleving verziekt alsof het de gewoonste zaak is.
  Zeg maar tegen kleine Suf dat ik me als varkensblanke bleekscheet rotschaam.

   elisa

  elisa

  (URL)

  02-01-’03 21:16

 1. Dat er ??k autochtonen zijn die dringend een inburgeringscursus behoeven is al langer bekend.

   verbal jam

  verbal jam

  (URL)

  03-01-’03 00:35

 1. Mmmm… misschien moet Nawijn zijn uitzettingsbeleid eens op die mensen richten…

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  03-01-’03 00:41

 1. Je af laten dalen tot het niveau van de autochtoon in kwestie, met een luid:“Hij begon!” vingerwijzend

   Rianne

  Rianne

  (URL)

  03-01-’03 12:31

 1. Idioten zoals die
  daaraan ontkommienie
  daarom bloggenie
  ga zo door in 2003
  (en gij zult eten oa spinazie, etceterie)

   Jauwek

  Jauwek

  03-01-’03 23:25

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.