Ballotage...

Vijf reacties

Slechts weinigen van Suffie's vriendinnetjes hebben het genoegen mogen smaken Suffie's ouderlijk huis te betreden. Dat wil niet zeggen dat Suffie zijn vroege geslachtsrijpe jaren heeft lopen verbeuzelen, integendeel. Maar Suffie's papa en mama waren tamelijk kritisch ten opzichte van het vrouwvolk dat door hun kroost naar binnen werd gesleept. Iedere nieuwe verovering werd bij een eerste kennismaking uitgebreid in de mond gekeken, beklopt, bestudeerd, gemeten, ondervraagd, uitgehoord en getest op genealogisch, sociologisch, cognitief en gyneacologisch gebied. Vervolgens werden de bevindingen bij het eerstvolgende avondmaal mondeling in gezinsverband gerapporteerd en nabesproken.

In eerste instantie vond de jonge Suffie het wel grappig om de veroveringen van zijn oudere broeders te evalueren, maar toen Suffie zelf zijn eerste veroveringen pleegde was de lol er snel af. Al de eerste keer ging het mis, zelfs voordat zij ook maar een poot in huis had gezet. Na een klein kruisverhoor en een bijbehorend veldonderzoek werd geconcludeerd dat de dame in kwestie uit een verkeerd milieu kwam, reeds eerder de liefde had gekend en dus was afgelikt, te knap was om zorgeloos mee rond te lopen, in de verkeerde buurt woonde en dus in het geheel genomen ongeschikt was voor een min of meer duurzame relatie met de jonge Suffie.

En dus nam Suffie geen vriendinnetjes meer mee naar huis. Sterker nog, Suffie besloot al zijn escapades op dat gebied tot een persoonlijk taboe te verheffen, een taboe dat pas werd doorbroken toen Suffie de eerste kandidaat voor de titel Mevrouw Suffie naar binnen sleepte....

Suffie heeft zo veel van het gebruikelijke gedoe ontlopen. Maar achteraf gezien had Suffie, in zijn eeuwige strijd om de totale liefde, best wat steun kunnen gebruiken ter verwerking van de vele emoties die Suffie gekend heeft: euforie toen ze voor het eerst afspraken; frustratie toen ze ruzie maakte; wanhoop toen ze het uitmaakte; gelukzaligheid toen ze het voor het eerst gedaan hadden; geluk toen ze zei 'ik hou van je'; verwardheid toen ze niet wilde praten; jaloezie toen ze met een vriend flirtte; intens verdriet toen ze verongelukte; angst toen ze niet ongesteld werd; boosheid omdat ze niet terugbelde en razende woede omdat ze een ander verkoos. Zaken die Suffie altijd alleen heeft opgelost, zaken die Suffie graag met iemand thuis had willen delen.

Kleine Suffie is acht. Nu al vinden er ordinaire straatgevechten voor de deur plaats tussen meisjes die iets met hem willen. Suffie heeft zich voorgenomen om er samen met Suffinnetje voor te zorgen dat Kleine Suffie een bloeiend liefdesleven tegemoet gaat, vol steun, openheid en wederzijds begrip.

En dat begint met heel kritisch te volgen wat voor meiden hij mee naar binnen sleept!

Door Suffie

Zaterdag 04 Januari 2003 te 3:28 pm

Geplaatst in Vroegâh

vijf reacties

 1. Voorlopig is hij nog wel even zoet met de meiden die zijn vader mee naarbinnen sleept! ;-)

   verbal jam

  verbal jam

  (URL)

  04-01-’03 18:36

 1. Weet ie tenminste zeker dat ze goedgekeurd worden… ;-)

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  04-01-’03 19:06

 1. Ik begrijp de frustratie, als een vrouw niet op de trekker kwam kwam ze er niet in. Een fors melkquotum was echter een pre. Wat zullen we een hoop stalraampjes geteld hebben vroeger.

   boer biet

  boer biet

  04-01-’03 23:08

 1. Het gemak zit hem vaak meer in de mogelijkheid dan in het gebruik van de mogelijkheid…

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  04-01-’03 23:26

 1. Als een kind maar het recht blijft houden zijn eigen fouten te maken, want op gezag van ouders leert het niet.
  [Hetgeen voor ouders een pijnlijker proces is dan voor het kind]

   elisa

  elisa

  (URL)

  05-01-’03 15:13

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.