Vuur & Vakantie

Acht reacties

Aankomende dinsdag loopt een periode ten einde van ruim twee weken vakantie, een tijd die ik grotendeels voor pampus op de bank gedrapeerd of achter de computer hangend heb doorgebracht, terwijl de weinige lichamelijke inspanningen die ik mij zelf toestond grotendeels plaatsvonden gedurende de voor de nachtrust bestemde tijden.

Naast een bepaalde mate van lichamelijk en geestelijk herstel, die ik overigens beide hard nodig had, hebben de twee volledig losgeslagen weken mij wat anders gebracht: het besef dat ik de afgelopen maanden hard bezig ben geweest het Heilige Vuur te verliezen. Zie het als een rat die pas tot het besef komt dat hij moe is op het moment dat hij naast de tredmolen staat uit te hijgen, zo kom ik er nu achter dat ik in de afgelopen maanden een tandje te hoog heb gestaan.

Kijk ik terug naar die periode, dan mag ik met een gerust hart zeggen dat ik veel werkplezier heb ervaren, nooit het gevoel heb gehad dat ik stress ervoer of te veel van mij zelf vergde, maar wel dat ik daarbuiten in de loop der tijd aardig uitgeblust raakte. Met name mijn thuisfront zal ongetwijfeld hebben ervaren dat de fut er in de loop der maanden aardig uitraakte, dat ik in de avonduren tot weinig meer in staat was dan het bereiden van de maaltijd, het nuttigen van wat alcoholische versnaperingen en een uurtje kloppen en muizen op de computer.

Maar ook de mensen met wie ik daarnaast verkeerde moeten hebben geconstateerd dat mijn cognitieve respons beneden peil was, dat ik opvallend volgzaam en kritiekloos was en op de meest interessante momenten dreigde in te kakken of zelfs weg te dommelen. Laten we het maar niet hebben over de klusjes, karweitjes en deadlines die ik bij Jan en Alleman heb laten liggen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik daarmee mij en mijn omgeving geen plezier heb gedaan, zeker niet die mensen die gewend waren om het nodige aan vuurwerk met mij mee te maken.

U voelt hem al aankomen. De Sufmeister heeft zichzelf een voornemen voor het nieuwe jaar beloofd. En wel om weer als vanouds te gaan spetteren! Om mens en dier als vanouds weer te gaan gezelen met zijn grappen en grollen, om drank rijkelijk te laten vloeien en het leven te nemen in alle bruisende facetten die het te bieden heeft! Suffie gaat u vanaf heden het leven zuur maken! Stalken, klieren! Het bestaan in volle teugen tot zich nemen en vooral heel veel doen waar hij zin in heeft.

Dat behoeft uiteraard enige aanpassing aan mijn normale, dagelijkse werkpatroon. Afstand doen van het eeuwige perfectionisme, geen verantwoordingen nemen waar ik ze niet heb, niet proberen alles in mijn eentje op te lossen, accepteren dat sommige dingen niet lukken, genoegen nemen met 80% score en berusten in het feit dat je het niet iedereen naar de zin kan maken.

Voor mijn vakantie heb ik mijn discipelen opdracht gegeven een verslag voor te bereiden over in de vakantie gedane werkzaamheden, en deze per dinsdag aan mij te doen toekomen. Toen ik vanmiddag even stiekum in mijn mailbox loerde, zaten er al zo'n vijftig in.

Maar goed, die wachten maar even...

Door Suffie

Zondag 05 Januari 2003 te 9:00 pm

Geplaatst in Het leven

acht reacties

 1. Discipelen, verslag over in de vakantie verrichte werkzaamheden, twee weken vakantie rond kerst en jaarwisseling… Dit riekt naar onderwijs. Werken in het onderwijs kan een mens behoorlijk uithollen (evenals werken in de zorg overigens). Pas op jezelf, Suffie!

   She

  She

  (URL)

  06-01-’03 00:36

 1. Wat holt de mens tegenwoordig niet uit. Veel mensen hollen zichzelf maar al te makkelijk voorbij tegenwoordig. De keerzijde van een moderne maatschappij met overvloed aan keuzes denk ik. Goed om af en toe eens stil te staan, bij te tanken en bewust een andere richting in te slaan.

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  06-01-’03 04:25

 1. Go Suffie, GO!!!!

   RUDY

  RUDY

  06-01-’03 09:14

 1. “Dit riekt naar onderwijs”

  Ja en nee, maar de conclusie klopt helemaal…!

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  06-01-’03 09:31

 1. “Afstand doen van het eeuwige perfectionisme, geen verantwoordingen nemen waar ik ze niet heb, niet proberen alles in mijn eentje op te lossen, accepteren dat sommige dingen niet lukken, genoegen nemen met 80% score en berusten in het feit dat je het niet iedereen naar de zin kan maken.”

  Prima voornemens, kan ik een voorbeeld aan nemen.
  Leen ik ze ff van je, ok?

   jp

  jp

  06-01-’03 10:08

 1. Tuurlijk, daar zijn ze voor..!!

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  06-01-’03 10:12

 1. Nou lees ik nog niet lang genoeg mee met Suffie om te kunnen beseffen wat dat “als vanouds spetteren” inhoudt, maar volgens mij kan het alleen maar beter en interessanter worden…

  Grappig genoeg vroeg ik me al een poosje af in welke branche des Sufs zijn centjes verdiende, al dacht ik niet meteen aan onderwijs. Tipje? Sluier? Of is dat Suffies Classified Stuff? =]

   dille

  dille

  (URL)

  06-01-’03 21:47

 1. Proost Suffie!

   Omar

  Omar

  (URL)

  07-01-’03 12:52

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.