Maurice...

Zes reacties

Maurice Gibb is dood. Vanmorgen overleed hij in een ziekenhuis in Miami aan de gevolgen van een hartstilstand tijdens een eerdere operatie. Nu zal dat de meeste hedendaagse muziekliefhebbers weinig zeggen, maar Maurice was ??n van the Bee Gees, de groep die hij vormde, samen met zijn tweelingbroer Robin en oudere broer Barry.

The Bee Gees zijn voor velen het bandje met die aalgladde discostampers, bibberige, meestemmige castratenkoortjes, parelmoer gelikte producties voor Middle Of The Road'ers als Barbara Streisand, Dionne Warwick en Diana Ross en natuurlijk de fondanten soundtracks van films als Saterday Night Fever.

Maar voor Suffie loopt de muzikale loopbaan van de broertjes gevoelsmatig samen met zijn eigen levensloop. Suffie deed zijn eerste stapjes toen de broertjes hun eerste stapjes op de Britse podia zetten. Sindsdien lijkt hun muzikale ontwikkeling merkwaardig synchroon te lopen met Suffie's levensfasen. Bij Spic 'n Specs kleuterdansen met oma, New York Mining Disaster leverde Suffie zijn eerste gitaarakkoorden op, de eerste muzikale rillingen bij Let there Be Love, Words tot vervelend toe oefenen op de piano, I started a Joke als huiveringwekkende tranentrekker op Suffie's eerste optredens, meisjes versieren op klassenavonden bij de klanken van Staying Alive en Suffie's eerste liefdesverdriet bij Tragedy.

In de laatste jaren was Suffie misschien minder onder de indruk van de muzikale prestaties van de broeders, maar des te meer van de prachtige, multigelaagde producties, waarvan veel andere artiesten graag gebruik maakten om hun carri?res op te peppen. The Bee Gees mogen dan slechts zeer beperkt deel uitmaken van Suffie's muzikale erfgoed, des te meer zijn ze deel geweest van Suffie's jonge jaren.

'Til I finally died,
which started the whole world living


Zou het echt, Maurice..??

Door Suffie

Zondag 12 Januari 2003 te 12:28 pm

Geplaatst in La musique

zes reacties

 1. Sjips… Door alle toestanden thuis lees ik het nu hier bij jou. Schrik er van! Vanavond BeeGees DVD nog maar eens opzetten….

  snif!

   Marti

  Marti

  (URL)

  12-01-’03 14:27

 1. Paar oude platen uit de kast halen….

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  12-01-’03 14:50

 1. Zeg Suffie en Marti… hebben jullie aan stuivertje wisselen gedaan? Klik ik op Hello Again, kom ik in Suffie’s lay-out maar wel Marti’s tekst en andersom. Deze digibeet snapt er weer helemaal niks van…

   Co

  Co

  (E-mail )

  12-01-’03 16:50

 1. Ik had het vanochtend op de radio gehoord. Triest zo’n jonge vent en dan een gezin nalaten. Ik twijfel of ik wel bij jou ben….

   Riet

  Riet

  (URL)

  12-01-’03 18:15

 1. Gewoon n?t doen of we niks merken.

   verbal jam

  verbal jam

  (URL)

  12-01-’03 19:04

 1. The joke is on you

   PiNodeN

  PiNodeN

  14-01-’03 03:10

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.