Paniek & Ontlading

Tien reacties

Even een stukje voor de beeldvorming: stel, U leent van een goede vriend een peperdure en nagelnieuwe GSM, zijn statussymbool. De uwe is stuk en u verwacht dringend telefoon. Nadat u bij hem vandaan komt, gaat u een stukje eten en daarna nog ergens een biertje drinken. In de laatste tent komt u er achter dat u de GSM niet meer heeft. Paniek! Uw maag klemt zich vast aan uw strottehoofd, uw hart slaat enkele malen over en het bloed knalt door uw hoofd als de Maas bij zware regen. Met lood in de schoenen gaat u naar huis. Als u binnenkomt gaat de telefoon. Uw vriend volgens de display. U onderdrukt de neiging het ding uit raam te gooien en u onder de bank te verstoppen. Als u opneemt vertelt uw vriend u dat u zo slim bent geweest om die voor u zo broodnodige telefoon gewoon bij hem te laten liggen! Ontlading!

Even los van het geval, Suffie kent deze gevoelens sinds gisteren maar al te goed. In een aanval van liefdevolle bereidwilligheid besloot Suffie namelijk een bevriende logster te helpen haar verloren gegane archieven boven water te halen. Vrolijk begon Suffie via FTP te wroeten en prutsen in de database, daarbij gebruik makend van een inderhaast op een andere server gemaakte kopie. Suffie besloot dat het makkelijker was om even in te loggen op het draaiende systeem. Fijn dat Suffie van een vorige keer nog de inloggegevens paraat had! Alleen, wat Suffie ook probeerde, het systeem wenste hem onder geen voorwaarde te ontvangen. En dat terwijl Suffie ab-so-luut zeker was van de gegevens. Wilde paniek! Suffie had iets beschadigd! Het log lag plat! Maandenlang zwoegen en creatief werken, in ??n moment van stompzinnige incompetentheid naar de vaantjes! Suffie hartslag steeg naar hardcore niveau, binnen enige ogenblikken knalde Suffie's bloeddruk naar het peil van dat van een aan drop verslaafde olifant en de adrenaline veroorzaakte belletjes in Suffie's mondholte. Terwijl Suffie's maag trachtte een baksteen op te boeren, onderzocht hij in gedachten de voor- en nadelen van zelfdoding ten opzichte van acute emigratie. Toen viel er een mailtje van de betreffende logster in Suffie's mailbox. Wat lief, omdat ze een vermoeden had dat Suffie wel even zou willen rondkijken had ze al vast de inloggegevens opgestuurd! Met een vers password, n?t aangemaakt!

Schuimend en jankend rolde Suffie van zijn toch al getergde bureaustoel. Daarna rende Suffie krijzend naar buiten, zoende de buurvrouw op haar mond, kocht Tarzan voor zijn zoon en een tarzan voor zijn vrouw en gaf de bediendes van beide winkels een veel te grote fooi...

Moraal van het verhaal: ga nooit met een geleende telefoon op stap zonder eerst het goeie password te vragen....

Of was het nou andersom??

Door Suffie

Woensdag 15 Januari 2003 te 4:10 pm

Geplaatst in Het leven

tien reacties

 1. En wat is er nou echt belangrijk, de gsm of het log?

   Horzel

  Horzel

  15-01-’03 16:14

 1. Dat moet je eens vragen aan mensen die via hun GSM hun LOG bijhouden?!

   Omar

  Omar

  (URL)

  15-01-’03 16:34

 1. Je voelt in elk geval weer dat je leeft!

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  15-01-’03 16:48

 1. Haha! Klinkt erg bekend (broer op vakantie – broers pc – opnieuw instellen enzo – verbinding kwijt – uurtje prutsen – geen sjoege – paniek – niet slapen – volgende dag blijkbaar nieuw IP gekregen – alles in orde – #$%&*!! – need I say more?)

   Cranium

  Cranium

  (URL)

  15-01-’03 16:48

 1. Lieve, lieve Suf, het spijt me!!!!!!!

   Marti

  Marti

  (URL)

  15-01-’03 17:53

 1. Bennieboos..!!! Bejjemal!!

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  15-01-’03 20:16

 1. Volgens mij moet jij er nodig eens tussenuit. Blijkbaar ben je een burn-out nabij! ;-)

   verbal jam

  verbal jam

  (URL)

  15-01-’03 21:54

 1. Marti heeft de mascara onder de oksels hangen en ikke ben m’n lenzen kwijtgeraakt. Ofwel: ROTFLOL!

   Riet

  Riet

  (URL)

  15-01-’03 21:57

 1. U is zich er van bewust dat er programma’s zijn waarin dit soort termen hele grappige geluidjes maken??? grijns

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  15-01-’03 22:03

 1. moet NU al lachen! (drum) (LOL) (CAT) (DOG)

   Marti

  Marti

  (URL)

  16-01-’03 00:07

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.