Onvoorwaardelijk trouw

Zestien reacties

Bent u onvoorwaardelijk trouw aan uw partner? Ja? Daar gelooft Suffie geen fuck van! Neen, Suffie twijfelt niet aan uw huwelijkse of relationele integriteit en beschuldigt u niet van overspel of illegaal neuken. Het gaat om het woordje 'onvoorwaardelijk'. On-voor-waar-de-lijk, oftewel onder geen voorwaarde. Dat gaat er bij Suffie dus niet in.

Ieder mens heeft een grens tot waar hij volmaakt integer en loyaal is, daar voorbij gaat hij/zij voor de bijl en zwicht voor de verleiding die sterker is dan hij of zij. Die grens wordt bereikt door een cumulatie van onstandigheden en factoren en zal bij de ??n ongetwijfeld eerder bereikt zijn dan bij de ander. Omstandigheden en factoren kunnen zijn: drank, drugs, sfeer, omgeving, aantrekkelijkheid, hormonen, relationele omstandigheden, gemoedstoestand, humeur, kleding en noem maar op. Als iemand maar genoeg van deze omstandigheden en factoren voor zijn of haar kiezen krijgt, dan is het illegaal kezen geblazen, onvermijdelijk!

Iedereen gaat anders met zijn eigen grenzen om. Sommigen zoeken 'm op, anderen mijden 'm als de pest. Suffie laat zich niet gek maken en laat komen wat komen moet. Wel vermijdt Suffie zaken waarvan hij uit ervaring weet dat ze hem slecht bekomen. Zo zal Suffie zich nooit een stuk in zijn kraag zuipen in een omgeving waarin hij niet zeker van zichzelf is. En drugs zijn er al helemaal niet bij! Suffie's muren zijn dan misschien niet onneembaar, maar over het algemeen voldoende stevig om menig vrouwelijk offensief te weerstaan.

Maar nu wat anders. Stel u wordt verliefd. Niet geil, bronstig of berig, maar verliefd! U komt tot de conclusie dat de Enige Ware, waarmee u al jaren gelukkig bent, toch niet de enige Enige Ware is? En het ligt niet voor de hand een keuze te maken? Dan rest er in Suffie's visie nog maar ??n beproefde remedie: stil in een hoekje gaan zitten, en wachten tot het over is...

Door Suffie

Donderdag 16 Januari 2003 te 6:59 pm

Geplaatst in Seks & Lust

zestien reacties

 1. Sterkte meneer Suffie, mijn vlees is zwak en het is me nog nooit gelukt te vergeten. Hoop dat u sterker in uw schoenen staat!

   dreamer

  dreamer

  (E-mail ) (URL)

  16-01-’03 19:45

 1. Verdomme, Suf! Daar wilde ik ook net iets over posten!! ;-)

   Lynda

  Lynda

  (E-mail )

  16-01-’03 19:52

 1. Ehhh…. wat let je???

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  16-01-’03 21:09

 1. tsja … ben het met je eens, Suf! ‘Onvoorwaardelijk’ bestaat wel, maar alleen naar kindje toe. Niet naar man/partner vrees ik, als ik ?cht eerlijk ben…

   Marti

  Marti

  (URL)

  16-01-’03 21:55

 1. Tja… je kan wel errug lang in dat hoekje zitten!

   ientje

  ientje

  (URL)

  16-01-’03 23:13

 1. Misschien moeten we de term ‘enige ware’ wat gaan oprekken? Naar twee bijvoorbeeld ;)

   Remco

  Remco

  (URL)

  17-01-’03 02:05

 1. Kan gebeuren, is mij ook wel eens overkomen. Volgens mijn moeder destijds is er dan niet gelijk een reden om spastisch te gaan doen of moeilijkheden in je relatie te gaan zien. Ik mocht volgens haar best warme gevoelens koesteren voor iemand en aan hem denken. Dat is toch fijn. Er zijn zoveel mensen om ons heen, dat het niet meer dan logisch is dat het wel eens gebeurt.
  Het zijn vaak vlugge verliefdheden die weer overgaan (dat was bij mij wel het geval, ook al l??k het misschien niet zo in het begin). Zo niet en wordt het echt een bedreiging voor de relatie, sja, dan wordt het tijd om met partner een goed gesprek aan te gaan. Omdat ik er gelijk al met De man over sprak toen het mij overkwam, is onze relatie uiteindelijk alleen maar nog veel beter geworden. Communication is the key.

   Uniquehorn

  Uniquehorn

  (URL)

  17-01-’03 08:21

 1. Herkenbaar ja. ‘De enige’ en ik zijn ?nmiddels toch al zo’n twintig jaar samen, met wat onderbrekingen. Een daarvan duurde ruim twee jaar, na een hopeloze verliefdheid die niet echt wilde overgaan.
  Maar het gaat dus toch over, op de duur.
  We worden wel oud samen, denk ik :-)

   Jenny

  Jenny

  (URL)

  17-01-’03 12:56

 1. Hoewel ik ook wel weet dat onvoorwaardelijk en voor eeuwig nogal relatief kan zijn, heb ik op het moment dat gevoel wel voor mijn partner. Het is ook nog wel wat anders om iemand wel leuk of aantrekkelijk te vinden of met iemand je leven te willen delen tot in lengte van dagen (en dat te kunnen met diegene). En tja, sinds huidige vriend heb ik weinig oog meer gehad voor anderen (nu bijna twee jaar). Moet ik wel bij aantekenen dat de situatie er ook niet naar is geweest, dat zal misschien schelen.

  Verliefdheidje hoeft denk ik niet erg te zijn, hangt van de heftigheid af en wat je ermee doet natuurlijk.

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  17-01-’03 15:20

 1. Onvoorwaardelijk overgeleverd aan vooral de liefde die ik koester voor mezelf…..

   dean zelf

  dean zelf

  (URL)

  17-01-’03 15:26

 1. Heet dat niet gewoon egocentrisme? ;)

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  17-01-’03 17:12

 1. De tweede Enige Ware blijkt na verloop van tijd soms ook de Enige Nare te zijn en dat geeft een hoop gedonder in de tent. Maar bel me gerust als je erover wilt praten… ;-)

   verbal jam

  verbal jam

  (URL)

  17-01-’03 19:16

 1. Dankbaar….

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  17-01-’03 20:56

 1. Go, wat maak je het me weer moeilijk. Al deze zelfreflectie

   Boer Biet

  Boer Biet

  17-01-’03 20:57

 1. … herkenbaar ja … een grens tot waar hij volmaakt integer en loyaal is … en als die enige ware jouw grens bepaalt, werkt dat benauwend en is het wachten tot het over is … tot het echt over is … tussen jezelf en die enige ware … zucht

   rRijk

  rRijk

  (E-mail ) (URL)

  18-01-’03 08:33

 1. De Enige Waren?
  Serieel of parallel is dan weer de vraag.
  Ik ben zelf meer het seri?le type ;-)

   Hippo

  Hippo

  (URL)

  18-01-’03 22:50

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.