Bos roeleert heftig

Zeventien reacties

Heeft u ook met bonzend hart en springende maag zitten kijken naar de persconferentie van Wouter Bos? Los van de politie betekenis van de aanwijzing van Job Cohen als kandidaat voor het minister-presidentschap, heeft Bos -en met hem de PvdA- hier in de afgelopen weken natuurlijk een geweldig stukje mediaspektakel laten zien. Suffie twijfelt er niet aan dat de persconferentie straks de analen in gaat als ??n van de best bekeken televisiemomenten van dit jaar. Feilloos heeft Bos gezien hoe je het Nederlandse publiek kan bespelen en gebruik kunt maken van moderne en traditionele media. Zelden zo'n goed getimed stukje spanning opdrijven gezien! En dat is iets wat andere lijsttrekkers, met hun mooie verhalen, filmpjes, vuilsmijterij en reclamezendtijd mooi nog niet doorhebben.

Goed gedaan, Bos!

bos.jpg

Door Suffie

Zondag 19 Januari 2003 te 2:30 pm

Geplaatst in Het leven

zeventien reacties

 1. Da’s allemaal waar, absoluut.
  Maar dit jaar ga ik, voor het eerst!, niet meer op de PvdA stemmen.
  Had ik al moeite met de rechtse neigingen van deze ‘linkse’ partij, nu ze dreigen Cohen ten tonele te voeren ben ik weg bij de PvdA!
  Jammer maar waar, mijn keuze is definitief op een andere partij gevallen.

   Marti

  Marti

  (URL)

  19-01-’03 14:49

 1. Waarbij ik overigens niet wil ontkennen dat Bos een h?le goede lijstduwer is. Maar het gaat uiteindelijk niet om een “lekker ding” of “goed gebekte” lijstduwer maar om de inhoud.
  Het Programma.
  En voor zover er van vernieuwing sprake is bij de PvdA dan is dat er een richting het (populaire) rechts…

  Voor wie niet zo goed weet in welke richting hij stemmen moet is de PvdA de perfecte mede-twijfelaar geworden. Wie rechtser wil weet waar hij zijn moet; wie echt links wil stemmen zal naar de SP moeten. Voor wie dat weer net een stap te ver is heeft GL nog wel een plaatsje…

   Marti

  Marti

  (URL)

  19-01-’03 14:53

 1. En laten we eerlijk wezen, Femke heeft minstens zo’n lekker kontje… ;-)

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  19-01-’03 15:04

 1. Jammer, hoewel zeker enorm kundig straalt Cohen mi teveel regenteskheid uit als je hem vergelijkt met J Stekelenburg die daarnaast net als de grote voorganger Kok een verleden heeft in de vakbeweging en dus meer “linksheid” uitstraalt.
  Ik zie het als een gemiste kans van de PvdA om van dat oudbollige, regenteske imago af te komen

   G@rp

  G@rp

  19-01-’03 15:56

 1. De tragiek van Suffie’s loonzakje en onroerend goedbezit…: ik kan het me niet permiteren om linkser te stemmen dan ik al doe. Cohen was ook niet mijn favoriet, hoewel ik hem van dichtbij heb leren kennen als een uitstekend bestuurder. Ik overweeg te gokken op het talent van Bos om zijn partij vanuit de kamer te leiden, dus ook zijn eigen beoogde premier! Femke is een geloofwaardig alternatief, maar zal het niet halen, terwijl ik mijzelf met Jan snoeihard in de vingers snijd…

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  19-01-’03 16:52

 1. Ken Cohen ook persoonlijk. Niet voor herhaling vatbaar, brrrrrr!

   Marti

  Marti

  (URL)

  19-01-’03 18:09

 1. Jammer als dat de keuze van een partij zo kan be?nvloeden…

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  19-01-’03 18:27

 1. Nee, niet alleen dat, uiteraard. Al is het geen onbelangrijke functie :-)
  Maar het moge duidelijk zijn dat het meerdere punten zijn waarop je je besluit neemt.
  Ik had al enorme twijfel, dit was gewoon net de ‘druppel’ die de beslissing maakte.

   Marti

  Marti

  (URL)

  19-01-’03 20:05

 1. NB: het feit dat ze vooral met het CDA flirten speelt bijvoorbeeld een veel grotere rol. Ze kijken niet eens naar de (kleinere) linkse partijen… Jammer!!

   Marti

  Marti

  (URL)

  19-01-’03 20:09

 1. Hum… heb Bos deze week nog openlijk naar de Klein Links zien flirten, vond alleen dat de tijd er nu niet rijp voor was…

  En misschien dat een beetje tegenwicht ook niet zo gek is….

  Alles beter dan CDA/VVD, zonder of met LPF…!!

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  19-01-’03 20:23

 1. Alles is beter zonder, wat zeiken jullie nou. Dit land kent niet eens een echt rechtse partij, de kleine christelijke partijen zorgen beter voor het milieu dan de PvdArmoe, GL zorgt voor een goed geweten, Jan komt uit een hoek die vond dat de CPN niet ver genoeg ging, CDA leden zijn linkser dan ze genoemd willen worden, de huidige LPF is een raadsel en VVD ers willen aardig gevonden worden. Thom wordt niet goed begrepen. Flinkse mensen zijn zo overtuigd van het ideaal dat ze niet eens zien dat ze vechten tegen een vijand die niet bestaat. Volkskrant forum van gisteren laat een brief zien van iemand die meent te moeten aantonen dat PvdA-stemmers intelligenter zijn dan andere stemmers en dus strategisch zullen stemmen. Als je het alleenrecht op denken opeist ben je de democratie voorbij.Die bekrompen, zeurderige en hautaine manier van doen doet mij vrezen voor een autoritaire toekomst.

   boer biet

  boer biet

  19-01-’03 23:05

 1. Heimwee naar Koekoek, Biet?? ;-)

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  19-01-’03 23:30

 1. Not at all, Koekoek was een idioot, een voortijdige libertijn, de boerenpartij kwam voort uit een beweging die de landbouwschapsheffing niet wilden betalen, omdat dat gezien werd als ongewenst overheidsingrijpen. Het ontkennen van gemeenschapsbelangen heeft nog nooit tot iets goeds geleid, of het moet de Buma-afrekening van Pierre Kartner zijn.

   Biet

  Biet

  20-01-’03 01:24

 1. Een stem op sp of groenlinks is een stem op het kabinet cda/vvd/lpf. Hoe krom dat ook is en hoe zeer je dat ook niet zo bedoelt.

   Uniquehorn

  Uniquehorn

  (URL)

  20-01-’03 04:01

 1. Als ik bekijk wat ik jaarlijks van de Buma nog krijg afgedragen voor muziek die velen nooit gehoord hebben of zich niet kunnen herinneren, dan vraag ik me af of ons financieringstekort niet vanuit de afdracht aan Vader Abraham zou kunnen worden gedicht….

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  20-01-’03 09:25

 1. Horzel stemt al 22 jaar niet meer. Dat geeft een verbazende vrijheid. Reden om nooit meer het rode potlood te beroeren is het afhaken van van Agt en Terlouw na de verkiezingen van 81 (of was het 82). Stel je voor, je stemt op iemand die volgens jouw uitstekend een bepaald idee uitdraagt en die persoon laat jouw na de verkiezingen zitten door doodleuk op te stappen.

  De spagaat die de PvdA op dit moment maakt is van een verachtelijk soort. Bos draagt uitstekend het rechtse hart met linkse mond uit. En Cohen, wie is dat dan? Paar maandjes staatssecretaris? Rector Magnificus? Burgemeester van Amsterdam? Nee jongens, die wordt het niet.

  De VVD zal nooit de grootste zijn om de simpele reden dat Nederland ondanks alle ruis toch een twee-partijenland is.

  Balkendende dus weer.

   Horzel

  Horzel

  20-01-’03 09:44

 1. D66 heeft onterecht de driedubbele prijs betaald voor falend paars, waarvan 2 partijen nu doen of paars nooit heeft bestaan. D66 weg laten zakken is dood-en-doodzonde.

   elisa

  elisa

  (URL)

  20-01-’03 12:26

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.