Virtuele weemoed

Zeven reacties

Hoe lang bestaat het internet nou zo'n beetje? Nog niet zo lang toch? Nee, ik heb het niet over Arpanet en dat soort nerd-stuff, maar over de periode dat internet voor ons, alledaagse sukkels, is ontsloten. Tien jaar? Hooguit toch? En webloggen? Dat is iets van de laatste jaren, in mijn beleving iets van gisteren zelfs!

Toch is het leuk om eens de archieven van een weblogger in te duiken, om eens te kijken hoe hij of zij een jaar geleden tegen de wereld aankeek. Begin eens bij een beginner en lees zelfs hoe hij of zij in die periode gegroeid is, hoe zijn of haar wereldbeeld is veranderd, of hoe hij of zij door toen actuele gebeurtenissen werd be?nvloed. Hoe is de dood van Pim Fortuyn aangekomen? Of 11 september? Hoe keken webloggers naar elkaar? En hoe doen ze dat nu?

Pik er eens eentje uit, uit de rechterkant van deze pagina bijvoorbeeld. Kijk eens hoe iemands leven kan veranderen, groeien, evolueren zelfs. Lees hoe verhoudingen binnen de logwereld tot stand zijn gekomen, zich hebben ontwikkeld, over de eerste schuchtere contacten per reactietooltje, uitlopend in nieuwe vriendschappen of knetterende flame-wars.

Ik weet het zeker, er komt een tijd dat ik op een terrasje zit, samen met ??n of meer andere loggers, misschien al lang gestopt maar door ??n of andere bindende factor aan elkaar blijven hangen. En dat we, terwijl we door een ober een nieuw glas Hoegaarden, Duvel, Chocomel, Whisky, Baily's of Amaretto krijgen aangereikt, met een peinzende glimlach naar elkaar kijken. Tot iemand zegt:" weet je nog, toen.."

Ik kan daar naar uitkijken.....

Door Suffie

Donderdag 23 Januari 2003 te 11:06 pm

Geplaatst in Het leven

zeven reacties

 1. Rosa Spierhuis voor Internetfossielen. Tegen die tijd omgedoopt in Alt169-tehuis of zo?

   carin

  carin

  (URL)

  23-01-’03 23:46

 1. Leggen we alvast een datum vast??

   ErHa

  ErHa

  (URL)

  24-01-’03 10:00

 1. heerlijk lijkt me dat. op een prettig terras, in een zachte lentezon, eerlijke stilte met zo nu en dan de historische vraagstelling.. weet je nog toen?

  ik houd me beschikbaar!!

   watgeefik

  watgeefik

  (URL)

  24-01-’03 10:22

 1. D?t vind ik pas nerd-stuff. En toch lijkt het me geweldig. Ik kijk met je mee :-)

   Rolandow

  Rolandow

  24-01-’03 14:34

 1. Ik ga mee in het alt169-huis, maar alleen als er ook rollatorraces gehouden gaan worden. Die afspraak heb ik nl. al een tijdje lopen.

   Eric

  Eric

  (URL)

  24-01-’03 14:51

 1. Wie weet hoeveel loggers er al stiekem in het Rosa Spierhuis zitten en zich jonger voordoen! ;) Maar los daarvan lijkt het mij een prima idee! Lekker opscheppen over onze kleine heldendaden enzo ;)

   verbal jam

  verbal jam

  (URL)

  24-01-’03 22:24

 1. Ik zou graag even uitgebreid willen reageren, maar het zaalhoofd heeft de computer nodig om de recepten naar de gerontoloog te mailen….

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  24-01-’03 22:29

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.