Lust (2)

Drie reacties

Als je haar een tijdje links heb laten liggen, moet je er niet zomaar bovenop duiken. Dat pikt ze niet, en ze heeft gelijk. Nee, het vergt enige behoedzaamheid en tact. Je benadert haar met respect en deemoedigheid.

Een beetje treurig staat zij daar, als een aan de kant geschoven geliefde, tussen de dozen met kerstversiering en een emmer oud gereedschap. Een beetje stoffig en een beetje triest in het licht van het kleine garageraampje. Voorzichtig leid je haar naar buiten, het zonlicht in. Pas daar blijkt hoe stof en spinnen bij haar hebben toegeslagen. Dus je begint met een opknapbeurt, poetst haar lijf en haar flanken. Liefdevol, maar voorzichtig en licht beschroomd.

Dan stijg je op, controlleert haar vloeistoffen en ziet hoe de lampjes in haar cockpit krachtig en ferm opgloeien. Natuurlijk sputtert ze tegen, de weken van stilstand laten hun sporen na. Ze knort, moppert en vervalt tot stilte. Maar je dramt niet, toont begrip voor haar onwil en laat de verse toevoer van voedsel even in haar binnenste vergassen. Je probeert het weer en ze reageert. Eerst mokkig en brommig, maar allengs krachtiger en gelijkmatiger. Als je haar streelt reageert ze met de vertrouwde brul van haar negentig paardenkrachten. Je schakelt en geeft haar de sporen.

Vervoering! Mens en machine zijn ??n, vergeten is de wrok van verlangen en eenzaamheid. In een klare, ideale lijn lijken jullie te zweven over het wegdek dat in de zon als een wazige zwarte baan onder jullie doorschiet. Een perfecte harmonie tussen hartslag en zoemende cilinders. Even ben je alleen op de wereld, alleen met het zware metaal tussen je dijen. En dan kom je terug op aarde, de wereld neemt weer vaste vorm aan om je heen en de geluiden van alledag dringen weer tot je door als ze tevreden en voldaan haar grommen staakt en vervalt tot een verrukt zwijgen.

Je laat haar achter op haar vertrouwde plekje, niet langer meer alleen, maar wetende dat jullie in gedachten samen zijn. En terwijl je de deur achter haar sluit, weet je het al:

Het wordt dit jaar vroeg lente..!

Door Suffie

Vrijdag 24 Januari 2003 te 1:59 pm

Geplaatst in Het leven

drie reacties

 1. Suffie is ‘back on the road’!! Als je toch gaat touren… grijns

   Marti

  Marti

  (URL)

  24-01-’03 21:43

 1. Say when…

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  24-01-’03 22:07

 1. Beetje jaloers…

   fr?d?ric

  fr?d?ric

  (URL)

  26-01-’03 01:04

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.