Intervisie

Negen reacties

Suffie doet aan intervisie. Sinds het afronden van zijn studie, komt Suffie eens in de zoveel tijd met een aantal hotemetoten uit verschillende uithoeken van Nederland bij elkaar om de valkuilen van management en leiderschap in een veilige en informele zetting met elkaar te bespreken. Een perfecte methode om te praten over onzekerheden, problemen, obstakels en loopbaanvraagstukken, zonder dat je daarvoor ergens binnen je werkplek met je billen bloot voor moet.

Binnen de club wordt gereflecteerd over problemen en oplossingen, worden methodieken aangeboden om zaken te lijf gegaan en wordt gezamenlijk nagedacht over leiderschapsstijlen, houdingsaspecten, invalshoeken, cognities, groepsrollen, verdedigingsstructuren, motivatoren, Rozen van Leary, ui-modellen, paradigma's en de Grote Guru van het Leiderschap, Stephen Covey. Een intervisiebijeenkomst wordt over het algemeen afgesloten in een van te voren geselecteerd en geschikt bevonden ethablissement.

Vandaag moesten we het voor het eerst zonder ons enige vrouwelijke teamlid doen, die kort geleden met haar echtgenoot voor onbepaalde tijd naar Azi? is vertrokken. Deze bijeenkomst viel dan ook op door de snelheid en het gemak waarmee de verschillende onderwerpen en problemen de revue passeerden, maar ook door het feit dat onderwerpen als wijven, drank, seks en snelle auto's nadrukkelijker aanwezig waren.

Mocht u ooit gedacht hebben dat management en leiderschap tegenwoordig gedomineerd werden door moderne, oplossingsgerichte en non-stereotype denkwijzen, dan is het wellicht goed om deze gedachte zo snel mogelijk uit uw hoofd te zetten.

Overigens hebben we afgesproken vaker bij elkaar te komen...

Door Suffie

Vrijdag 24 Januari 2003 te 11:50 pm

Geplaatst in Het leven

negen reacties

 1. Waarom moet ik nu toch aan Youp van ‘t Hek denken met z’n ‘Skippyballen op de Veluwe’ verhaal?

   carin

  carin

  (URL)

  24-01-’03 23:56

 1. Doen we ook, skippyballen, oerdansen en didgeridoo-workshop….

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  24-01-’03 23:59

 1. Aarghhh, dat vreesde ik al… Lopen jullie ook geblinddoekt op de smalle rand van een zwembad aan de hand van een (mede-mega-manager-)maatje om zo vertrouwen in Jezelf en/of Medemens te verkrijgen?
  Zo niet, kan je ook nog gezamenlijk zandkastelen gaan bouwen te Madurodam, of in Webkastdorp komen Voodoo-kleien aan het Nieuwe Mensbeeld!
  Excuus Suf, voor deze spam, maar als nieuwe ICT-Werkeloze voorzie ik opeens gouden perspectieven… K.v.K. ga ik maandag inlichten en BTW nummer is reeds aangevraagd. Emile Ratelband is nu na de verkiezingen ook werkeloos, dus die kan ik vast ook wel voor een habbekrats regelen…

   carin

  carin

  (URL)

  25-01-’03 01:59

 1. Brrr….wat ben ik blij dat ik geen managersambities heb… ;-)

   Eric

  Eric

  (URL)

  25-01-’03 03:00

 1. Wat het ook altijd goed doet is elkaar diep in de ogen kijken en dan eerlijk vertellen hoe je over elkaar denkt. Dan heb je die borrel na afloop wel nodig.

   PiNodeN

  PiNodeN

  25-01-’03 03:31

 1. Dacht je dat vrouwlijke managers het niet over mannen en formaten penissen hadden? ;)

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  25-01-’03 03:39

 1. Waar kan ik me opgeven?
  :-)

   Marti

  Marti

  (URL)

  25-01-’03 11:13

 1. Carin: Neen!! Geen Ratelband! Aaaargh!!

  CiN: In alle eerlijkheid, ik heb nog nooit een kliekje ongemengd bij elkaar gezien….

  Marti: Doet maar een schrijven aan Trainingsbureau Suffermans, met daarin aangegeven of u kiest voor het didgeridoo-arrangement, het skippyballen, het oerdansen, het boomknuffelen of het diner bij kaarslicht…

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  25-01-’03 11:49

 1. U heeft weer eens magistraal de managersmythe doorgeprikt.

   verbal jam

  verbal jam

  (URL)

  25-01-’03 13:20

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.