Te vroeg

Vijf reacties

Suffie wil nog wel eens te vroeg komen. Daar schaamt Suffie zich niet voor en het baart Suffie ook in het geheel geen zorgen. Toen Suffie nog heel jong was, gebeurde dit vaker dan tegenwoordig, maar rijpheid brengt nu eenmaal de zelfbeheersing, de ervaring en de nuchterheid om bepaalde processen beter te plannen en controleren.

Eigenlijk heeft Suffie nog nooit iemand meegemaakt die het echt héél erg vond als zoiets gebeurde. Tenslotte is Suffie ook maar een mens en bovendien is er ook achteraf altijd wel een mouw aan te passen. Soms wat lastig voor de ander, maar nooit onoverkomelijk en er is altijd weer een volgende gelegenheid.

Suffie vindt het wat anders worden als het meerdere keren achter elkaar gebeurt. In dat geval wordt het een beetje genant, knappen anderen mogelijk af. Of wat dacht je van echt héél veel te vroeg? Dat laatste gebeurde Suffie onlangs nog op wat een slome, genotvolle en ontspannen avond had moeten worden. "Oh mijn God" zei de betreffende dame des huizes, terwijl ze Suffie met grote, donkere ogen aankeek, "wat een ramp!" Suffie kon op dat moment weinig anders doen dan haar een beetje dom aankijken, terwijl zachtjes het besef kwam dat Suffie's wrakke timing wel eens grote gevolgen kon hebben voor de rest van de avond.

Suffie staat echter bekend om zijn flexibiliteit en improvisatievermogen en uiteindelijk is het, na toepassing van een aantal listige kunstgrepen en noodscenario's, en met inbreng van alle betrokkenen, waaronder de inmiddels van de arbeid gearriveerde echtgenoot, nog een gedenkwaardige avond geworden.

Voor vanavond staat wederom een dergelijke avond gepland, doch gisteravond belde de heer des huizes reeds op. Met sardonisch genoegen, peperde hij het nog even in: "Let op Suf, het is nu vrijdag! Vrij-dag! En onze afspraak is za-ter-dag! Morgen, dus! En vanavond wil ik je hier niet zien!"

Wist u dat Suffie ook wel eens te laat komt? Dat levert weer heel andere problemen op...

Laat uw zelfbeheersing u ook wel eens in de steek?

Door Suffie

Zaterdag 08 Februari 2003 te 1:44 pm

Geplaatst in Het leven

vijf reacties

 1. Al bij het eerste zinnetje dacht ik “dit gaat vast over het afleggen van bezoekjes, terwijl we iets anders moeten denken”. Middenstuk overgeslagen en de laatste regels gelezen. Inderdaad… Het wordt een beetje voorspelbaar allemaal. Tijd voor een nieuwe insteek?

   Uniquehorn

  Uniquehorn

  (URL)

  08-02-’03 16:15

 1. Euh, misschien toch maar het middenstuk lezen? Of meer overslaan, natuurlijk.

   Marti

  Marti

  (URL)

  08-02-’03 18:11

 1. Na zo’n opmerking toch eens even gaan kijken welke Mulisch onder de loggers ik nu weer mis in mijn dagelijkse lees-lijstje. Ik behoud me van verdere kritiek, aangezien ik niet bij het loggers gilde hoor, en het beste-stuurman-syndroom wil vermijden. Maar laat ik wel dit zeggen: ik blijf voorlopig nog even Suffie lezen :)

   Martine

  Martine

  08-02-’03 20:14

 1. “onthoud” bedoel je, Martine: “ik onthoud me van kritiek”

  Ik mag het zeggen, want ik hoor tot het loggersgilde.

   nimo

  nimo

  (URL)

  08-02-’03 22:14

 1. ok onthoud en stuurlui..

   Martine

  Martine

  09-02-’03 01:53

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.