Zwarte dag

Vijftien reacties

Vandaag heb ik voor het eerst doelbewust een weloverwogen een comment gewist, een maatregel waarvan ik eigenlijk gehoopt had hem nooit te hoeven nemen. Het betrof een reactie op een stukje dat ik in oktober schreef over de dodelijke mishandeling in Venlo en de inhoud van de reactie vond ik zodanig grof, dat ik heb besloten deze te wissen. Ik ben daar pissig over.

Ongetwijfeld zullen er mensen opspringen om mij er op te wijzen dat ik ooit heb lopen verkondigen dat ik een ongemodereerd log heb, waarvan niets wordt gewist of verwijderd. Dat klopt, maar er zijn grenzen en die worden overschreden als er dingen worden verkondigd die vallen onder strafbare vormen van smaad, discriminatie en belediging. Niet alleen wens ik dat soort dingen niet op mijn log te hebben, ik ben bovendien zelf strafbaar als ik dit soort uitlatingen op mijn site ongemoeid laat. Ik ga verder niet in op de aard en de inhoud van het berichtje, maar ik hoop dat u de door mij gezette stap respecteert en begrijpt.

Wilt u er hier een anarchistische teringbende van maken, prima. Dat doe ik zelf namelijk ook. Wilt u een keertje heel hard kut, lul en neuken roepen, ook goed. Daar draai ik mijn hand ook niet voor om. Maar weet dat Suffie het woordje 'respect' hoog in het vaandel heeft..!!

Door Suffie

Donderdag 13 Februari 2003 te 3:38 pm

Geplaatst in Het leven

vijftien reacties

 1. Het is jouw log Suf, doe ermee wat je wilt. Wik en beschik naar eigen goeddunken.

  ‘Hij die zonder zonden is, werpe de eerste steen.’

  Interessanter is je biechtgang op zich, zou het iemand zijn opgevallen, denk je?

   Horzel

  Horzel

  13-02-’03 16:14

 1. R.E.S.P.E.C.T.!

   Johan Koning

  Johan Koning

  (URL)

  13-02-’03 16:37

 1. Tjee, zo’n lul die maar een beetje kutopmerkingen gaat zitten maken in de comments, ik snap best dat je dan zoiets hebt van “rot de neuk op!” =]

  (en nee, ik kon in dat zinnetje niet echt het volledige woordje neuken verwerken helaas)

  Ik zal de laatste zijn die je eraan gaat houden dat je niet zou modereren, want er zijn inderdaad wel grenzen (al ben ik benieuwd hoe dat postje eroverheen ging – maar ja, dat zullen we nooit weten). Ikzelf heb zoiets gelukkig nog niet hoeven doen, hoewel ik er wel steevast de comments zonder naam erbij wegknikker. Mensen mogen me voor alles uitmaken, maar dan moeten ze er wel voor durven uitkomen =]

   dille

  dille

  (URL)

  13-02-’03 18:12

 1. Wilde een ongeloveloze flauwe reactie planten maar goed, lag te veel voor de hand. Als een reactie niet kan, gewoon verwijderen. Lijkt me niets mis mee ..

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  13-02-’03 18:13

 1. Ah fijn Dille heeft het al gedaan ;)

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  13-02-’03 18:14

 1. Moeilijk punt voor mij. Wie zaait, oogst. Je geeft gelegenheid tot het geven van comments,in zekere zin ben je aangever. Als grenzen van fatsoen overschreden worden kan ik wissen wel enigszins billijken, maar waar ligt de grens om te wissen over enige tijd. Om deze reden heb ik ook verdomd veel moeite met euthanasie. Niet om dat ik mensen ondraaglijk lijden toewens, wel omdat ik toch liever niet heb dat door slijtage van het begrip de tijd komt dat je een spuitje krijgt als je niet meer produktief bent.
  Hierop maak ik een uitzondering: Als mijn kop eraf gebeten wordt na een geslaagde paring.

   Boer Biet

  Boer Biet

  13-02-’03 20:32

 1. Ik vind dat je gewoon moet modereren. Deze site is er voor jou, niet voor allerlei mafketels die het als stortplaats voor verbaal vuilnis willen gebruiken. Jij betaalt, dus jij bepaalt. Bovendien kom ik hier om jouw prachtige stukken te lezen en de normale commentaren daarop, niet om geconfronteerd te worden met iets dat volkomen buiten de orde valt. Een krant plaatst ook niet alle ingezonden brieven.
  Amen ;-)

   verbal jam

  verbal jam

  (URL)

  13-02-’03 20:33

 1. Biet: helemaal mee eens, wie kaas zaait, zal maaien oogsten. Tegengas hoort erbij en als ik blunder, mag ik daarop worden aangesproken. Ik trekt de grens bij stukken die naar wettelijke maatstaven een strafbaar feit zouden kunnen opleveren, fatsoen vind ook ik soms te rekbaar.

  VJ: een beetje vuilnis kan geen kwaad, daar bouw je weerstand van op… ;-)

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  13-02-’03 20:46

 1. Kan me voorstellen dat je bepaalde reacties niet op je log wilt zien, maar is het niet beter om het gewraakte stuk te laten staan en de reacties van jezelf en die van je lezers het werk te laten doen.

   PiNodeN

  PiNodeN

  (E-mail )

  14-02-’03 02:11

 1. Dat je moet modereren zegt meer over je bezoeker dan over jou. Wat moet moet.

   ErHa

  ErHa

  (URL)

  14-02-’03 13:12

 1. @PiNodeN: zodra een reactie begint met “Fuck al die kankermarokkanen” vind ik elke vorm van aandacht of reflectie al niet meer nodig…

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  14-02-’03 13:17

 1. Ongemodereerd zijn gaat er wel van uit dat de ander ook enige volwassenheid heeft.
  Als iemand sneu gaat lopen doen, prima, maar daar hoef jij geen ruimte voor te bieden toch?

   Hippo

  Hippo

  (URL)

  14-02-’03 19:18

 1. U bent baas in eigen zaak!

   Neneh

  Neneh

  (URL)

  14-02-’03 19:21

 1. @Suffie: U heeft gelijk.

  15-02-’03 18:00

 1. Niet preuts zijn op modereren. ‘t Is een vorm van kwaliteitsbewaking.

   elisa

  elisa

  (URL)

  19-02-’03 21:56

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.