Good vibes..

Veertien reacties

De stedenbouwkundige vernieuwingen in Nederland hebben in de naoorlogse periode voornamelijk plaatsgevonden volgens de ordeningsprincipes van Cristaller en Hotelling. Dat houdt in dat voorzieningen en middenstand gelijkmatig over een gebied worden verdeeld, met een onderlinge afstand die is gerelateerd aan de behoefte voor die dienst. Zaken die een eerste levensbehoefte dekken (eten en drinken) zul je dus meer en dichter bij elkaar aantreffen, terwijl je meer luxe zaken op een grotere onderlinge afstand zult vinden, vaak geclusterd met zaken die een ongeveer soortgelijke behoeftedekking hebben. Bovendien is er altijd sprake van een logische clustering van productgroepen. Bij een supermarkt hoort een slijter en geen verfwinkel, bij een slagerij zul je eerder een bakker aantreffen dan een schoenenzaak en bij een meubelzaak vindt je eerder een gordijnwinkel dan een visboer. Feitelijk heel logisch dus.

Toch heeft Suffie onlangs een clustering ontdekt, waarvan de logica maar niet tot hem door wil dringen. Anderhalf jaar geleden schafte Suffie zich bij een muziekboer in de Hilversumse Gijsbrecht van Amstelstraat twee puike Koch gitaarspeakertjes aan. Toen Suffie achter zijn steekkarretje naar de auto terug huppelde, bleek de Suffiemobiel geparkeerd te staan voor de plaatselijke vestiging van een nationaal verspreide, Zaanse erotica-keten. En dus huppelde Suffie ook daar met blij gemoed even naar binnen om voor Suffinnetje een feestelijk verpakt trildingetje aan te schaffen.

Twee weken terug reed Suffie door het centrum van Amersfoort en stopte min of meer per ongeluk voor de rijk gevulde etalage van de plaatselijke gitarengrootgrutter. Uiteraard moest ook hier even betreden worden en tot Suffie's verbazing bleek ook naast deze zaak een winkel in pretmiddelen te zitten! En ook hier kon Suffie, vermoedelijk om het gevoel van d?j? vu compleet te maken, een klein bezoekje niet achterwege laten.

Achteraf nadenkend over deze schijnbare toevalstreffer, kwam Suffie tot een verbijsterende conclusie: deze clustering kon geen toeval zijn! Suffie's exclusieve leverancier van blaasinstrumenten op het Spui, heeft schuin tegenover zich een filiaal van de eerdergenoemde Zaanse penisboer als buur; Suffie's favoriete gitaarwinkel in de Vijzelstraat zit min of meer gevangen tussen de pretwinkels, het atelier in de Ruysdaelstraat waar Suffie met enige regelmaat zijn snaarinstrumenten laat onderhouden, kijkt uit op een rij ramen waarin dames hun lichaamsdelen te huur aanbieden, hetzelfde geldt voor de tweedehands gitaarwinkel ??n straat verderop; het door Suffie regelmatig bedrijfsmatig gefrequenteerde muziekwarenhuis in Almere heeft een eroticashop op enige afstand, maar is wel voorzien van een groot parkeerterrein met precies de juiste mate van afscherming en belichting om vrijelijk het verend vermogen van de Suffiemobiel te onderhouden.

Suffie kan slechts raden naar de diepere gedachten achter deze, kennelijk zorgvuldig uitgekiende vorm van productclustering. Een greep uit de mogelijkheden:

  • Mannen die zich schuldig maken aan het aanschaffen van dure speeltjes voor eigen gebruik, dienen het geweten te sussen en hun partner gunstig te stemmen door het aanbieden van een pikant dingsigheidje

  • Volgens de erecode van muzikanten is het onethisch het vrouwelijk deel van het huishouden onverzorgd thuis achter te laten als zij gedurende het weekend het podium betreden.

  • Er dient evenwicht te zijn in de energiehuishouding binnen de relatie. Indien de mannelijke muzikant een versterker of ander elektronisch muziekding aanschaft, kan het gezamenlijke stroomgebruik van het kooktoestel en strijkijzer van de vrouw door de toevoeging van ??n of meerdere vibratoren op gelijk niveau worden gebracht.

  • De harmonische vermenging van door muziekinstrumenten geproduceerde boventonen en de door seksspeeltjes geproduceerde sinusgolven, vormt een resonantie van staande golven die kan leiden tot heftige en meervoudige orgasmen, tot op het punt van totale bewusteloosheid.

 • Muziek is geil en dient derhalve ook op dit vlak commercieel uitgemolken te worden.

Hoe het ook uitvalt, kennelijk hebben hogere machten uitgedacht dat er een causaal verband is tussen muziek en seksbeleving en gemeend deze wetenschap als item in de economische geologie in te passen. Muziek en seks horen bij elkaar, punt uit!

Overigen heeft Suffie bedacht dat er in de Amsterdamse Witte de Withstraat een muziekboer zit die geen seksuele symbioot in zijn onmiddellijke omgeving present heeft.

Maar goed, die verkoopt dan ook ter compensatie alleen maar kut-gitaren...

Door Suffie

Dinsdag 18 Februari 2003 te 9:07 pm

Geplaatst in Seks & Lust

veertien reacties

 1. Even uit nieuwsgierigheid, kwam zo’n dertig jaar geleden regelmatig bij een muziekboer in de Witte de Withstraat genaamd ‘de Soundshop’, de eigenaar was ‘ome Joop’, die zal er wel niet meer in staan, maar is ‘t dezelfde zaak?

   PiNodeN

  PiNodeN

  19-02-’03 00:56

 1. Sex, Drugs & Rock ‘n Roll…

  Zit er toevallig bij die clusters ook nog een dealer in?

   dille

  dille

  (URL)

  19-02-’03 15:00

 1. hehe, iets voor een eerstejaarswerkcollege sociale geografie? :-)

   lijn

  lijn

  (URL)

  19-02-’03 19:52

 1. PiNodeN: Absoluut dezelfde zaak, maar ik heb Joop al jaren niet meer gezien..

  Dille: ik drink vooral, dus niet op gelet…

  Lijn: absoluut, zou misschien de vraag kunnen belichten of het zo is dat kopers van openbroekjes misschien worden gestimuleerd er een gitaar voor te hangen…

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  19-02-’03 21:28

 1. Hoe groter de gitaar…….op haar kut stond ??n haar, zo strak als een snaar,bespeelde hij die maar,hij dacht wel aan haar, elektrisch kwam ze klaar,bijna echt,met ??n maar,waarom is hij niet hier maar daar.

  I just can’t get enough.
  Doe je jas uit en warm nu eerst je handen.
  Is something wrong she said.
  Hij denkt,als ik haar hier eens pakte.
  Like a virgin.
  1 voor het geld, 2 voor de show, 3 voor de muziek
  Is that it, wake me when you’re done.
  Ik kan het niet alleen.
  On of these days these boots are gonna walk all over You.

   boer biet

  boer biet

  19-02-’03 23:20

 1. @Suffie: nee Joop moet nu al v??l ouder zijn dan mijn persoontje. Ik was destijds de technische man bij een band genaamd ‘EVIL TREE’ kreeg altijd wel een goede deal bij het huren van apparatuur. Heb daar trouwens m’n eerste gitaar gekocht. Was geen ster en nu met artrose al helemaal niet. Maar er komt een hoop nostalgie boven.

   PiNodeN

  PiNodeN

  20-02-’03 00:13

 1. Hij is weer prachtig, Suf :-)

   verbal jam

  verbal jam

  (URL)

  20-02-’03 11:12

 1. en piano’s dan?

   Jenny

  Jenny

  (URL)

  20-02-’03 16:26

 1. Piano’s en sekswinkels gaan maar ten dele samen. Tenslotte niets romantischer dan zonder poespas of stimulatio hardvochtige seks beleven op een Steinway & Sons of Bosendorfer!

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  20-02-’03 18:41

 1. Suffie,

  De verklaring voor jouw vaststelling is even simpel als eenvoudig…..

  Wanneer jij je handen listig langs het glanzend hout van jouw fallusvormige gitaarhals laat glijden, dan denk je aan iets anders dan aan sex. Door de innige band die jij met jouw suffinnetje hebt, zullen jouw bewegingen door suffinnetje langs telepatische weg worden opgepikt. Denk eens aan glijdende handen die langs jouw fallusvormig speeltje glijden. Zowel bij muziek als tijdens de aanloop naar de daad, treed een zeker gevoel van gelukzaligheid op, met een spetterende solo aan het eind, waarvan meer mensen dan jij alleen kunnen genieten. Zie je’m nu? Het is eigenlijk best wel logisch toch?……

   Mibi

  Mibi

  (E-mail )

  20-02-’03 20:03

 1. Kijk maar eens naar de sc?ne van Michelle Pfeiffer op die vleugelpiano, in “The fabulous Baker Brothers”. Hmmmmmmmmm…

   Wannes

  Wannes

  21-02-’03 00:50

 1. “het kooktoestel en het strijkijzer van de vrouw”?
  Als ik Suffinnetje was, had ik de deegroller al lang in m’n hand…. ;-)

   Eric

  Eric

  (URL)

  21-02-’03 13:36

 1. Eric, de keuken is mijn heiligdom en ik strijk al mijn overhemden zelf…

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  24-02-’03 16:31

 1. even over the Soundshop: die winkel in A’dam west is nog steeds van Joop Jansen, maar die tent zal nu eindelijk wel es helemaal dicht gaan. Hij heeft ook al jaren een zaak in Amstelveen. Altijd min of meer een laaielichter geweest, ahoewel goeie deals ook voorkwamen, maar dat kwam door zijn welwillend personeel. Ik heb er zelf meer dan 10 jaar gewerkt, ongeveer vanaf 1975 tot 1985.
  Wie weet nog leuke anecdotes uit die tijd?

   hans

  hans

  (E-mail )

  01-03-’04 10:10

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.