Klokkenluiden

Acht reacties

Kleine Suffie heeft een 'vriendinnetje' in de straat dat klikt, een eersteklas ettertje dat iedereen de hele dag door loopt te zuigen en sarren, maar onmiddellijk jankend naar mama holt als een ander kind eens wat terugdoet. Op zich niet heel ernstig, ware het niet dat mama haar kind bijzonder serieus neemt en onmiddellijk verhaal komt halen bij de desbetreffende ouder. 'Uw kind heeft mijn Emma geknepen.' 'O? Is dat zo?' 'Ja, dat is zo, want mijn kind zegt het.' 'Aha, en zegt uw kind er ook bij dat ze zelf alle andere kinderen al de hele dag loopt te treiteren en te knijpen?' 'Nee, maar dat geloof ik ook niet. Uw kind veroorzaakt namelijk altijd ellende en heeft altijd rottigheid met mijn kinderen.' 'Says who??' 'Mijn kinderen..!'

Kijk, Kleine Suffie is bepaald geen heilig boontje, is impulsief en soms tamelijk overheersend. Toch heeft hij in de buurt veel vriendjes. Vriendjes waarmee hij ook wel eens ruzie of heibel heeft, maar wie hij dit over het algemeen heel goed onderling kan regelen. Met Ettertje wil dat maar niet lukken, vooral ook omdat deze uitstekend kan klikken. Om de haverklap staat ze aan mijn deur: 'Meneer, Kleine Suffie doet dit, Kleine Suffie doet dat!' Suffie tuint daar al lang niet meer in en laat het kleine secreet meestal vriendelijk, doch zeer beslist merken dat hij geen prijs stelt op deze vorm van klokkenluiderij. Meestal heeft dat tot gevolg dat Moeder Secreet nog geen vijf minuten later voor de deur staat om haar nood te klagen over de manier waarop ik haar dochter te woord heb gestaan.

Gelukkig is er ??n troost: er zijn nog maar weinig kinderen die echt ingenomen zijn met Ettertje en haar kleine zusje en er zijn nog maar weinig ouders die niet in al of niet bedekte termen aan moederlief te kennen hebben gegeven dat ze nou eindelijk eens op moest rotten met haar gejank. Vervelend is echter dat deze kindertjes ook een andere kunstvorm verbazend goed beheersen: flemen. Met hun mooie, blonde haartjes en lieve, zeurderige stemmetjes zien ze kans zichzelf binnen de kortste keren bij ieder kind of groepje kinderen naar binnen te likken. En hoewel Suffie al tientallen malen heeft gezegd dat hij het voor Kleine Suffie geen prettige vriendinnetjes vindt, trapt het arme jong er steeds w??r in.

Onvermijdelijk dus dat moederlief binnenkort weer eens voor Suffie's deur verschijnt om over Kleine Suffie te mauwen. Misschien dat Suffie dan maar eens moet overstappen op een beproefde en zeer volwassen methode van crisisinterventie: een flinke, rake tik op haar niet onaantrekkelijke, maar irritant zelfvoldane poffertjesporum. Heeft zij tenminste ook iets om over te klikken.

Door Suffie

Zaterdag 22 Februari 2003 te 3:25 pm

Geplaatst in Het leven

acht reacties

 1. Wil je d??r je tijd aan verdoen?
  Die laat je toch in hun eigen sop gaarkoken.

   GRAPJAS

  GRAPJAS

  22-02-’03 19:09

 1. Zulke vrouwen hebben een echtgenoot die thuis niks meer te neuken heeft.

   boer biet

  boer biet

  22-02-’03 20:19

 1. Teringkind.

   miss bitch

  miss bitch

  23-02-’03 10:04

 1. @miss bitch,het zijn wel de ouders-in vervlogen tijden ook wel opvoeders genoemd-die aan de touwtjes trekken.

   GRAPJAS

  GRAPJAS

  23-02-’03 10:21

 1. Volg de carri?re van dat vervelende kind: zij schopt het vast tot manager.

   verbal jam

  verbal jam

  (URL)

  23-02-’03 11:55

 1. Negeren dat wijf – excusez le mot!

  In je vorige column meldde je dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over de gevolgen van de ramp van ca. 11 jaar geleden op je lichamelijke gesteldheid, gefeliciteerd daarmee. Houdt dan vanaf nu ook je eigen bloeddruk enz. in de gaten!

  Het zal je gezien je aard wel enige moeite kosten, maar probeer eens glimlachend (vooral dat!) haar aan te horen, wacht totdat ze haar gal gespuwd heeft en zeg dan : “was dat het?” en sluit de deur. Dit zal haar opwinding tot grote hoogte stuwen en daar zit zij dan me, jij niet.
  Houdt dat enige tijd vol, dan zal het gevolg je wellicht verbazen.

   Martin

  Martin

  (E-mail )

  23-02-’03 16:48

 1. Geef dat etter gewoon een boterham met sambal en zeg dat het jam is.

   Frozen

  Frozen

  (URL)

  24-02-’03 15:44

 1. Je bent er zeker op uit om Suffie’s buurtvrouw gek te maken he Marti?! ;)

   Omar

  Omar

  (URL)

  24-02-’03 20:01

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.