Crisis

Elf reacties

In elk huwelijk komt een moment waarop wederzijdse irritaties en onderhuidse spanningen niet langer meer onder de deksel kunnen worden gehouden. De bom barst en het rotsvaste vertrouwen in elkaar en de ooit voor het leven aangegane verbinternis loopt ernstige zoniet onherstelbare schade op. Volgens sommigen het gevolg van sluimerende onzekerheden en verschillen die tijdens de begindagen van de relatie onvoldoende aandacht hebben gehad, volgens anderen een onvermijdelijke en logische fase in een huwelijk waarvan de partners met het voorbijgaan van hun jeugd beginnen te beseffen dat het aantal voor hen openliggende levenspaden drastisch begint te verminderen.

Vandaag barstte in Huize Suffie de bom omtrent het vraagstuk of een gekookt ei nu vanuit de bolle kant dient te worden uitgelepeld of door verwijdering van de punt. Ineens was het stadium van redenatie en argumenten voorbij en kwam de rauwe emotie van diepliggende frustraties naar boven. Compromissen en overleg lijkt vooralsnog niet tot de mogelijkheden te horen. Een afkoelingsperiode lijkt op dit moment de enige remedie tegen een onafwendbare en definitieve breuk. Zodra de gemoederen zijn bedaard zal worden gekeken naar de mogelijkheden om een onafhankelijke of professionele derde te laten kijken naar de mogelijkheden om te lijmen wat er te lijmen valt.

Mocht deze crisis echter niet tot wederzijdse bevrediging worden opgelost, dan zal Suffie bij de eventuele boedelscheiding zeker een harde claim leggen op die leuke Ikea eierdopjes, gezamenlijk aangekocht in betere tijden.

Door Suffie

Zondag 23 Februari 2003 te 11:14 am

Geplaatst in Het leven

elf reacties

 1. Beste Suffie,

  Onderhandelen op belangen lijkt me hier gewenst. Het gaat om het uitlepelen van een gekookt ei. Waarschijnlijk zijn argumenten als “de bolle kant want dan is het schepgat groter” of “de punt, want dat is de bovenkant” al over de onbijttafel gegaan. Crisis dus…

  De oplossing wordt natuurlijk gevonden in een punt- en bolloos ei en dit zou een argument kunnen zijn voor genetische manipulatie van de kip (of het ei) Aangezien hier jaren van onderzoek in zit is dit geen oplossing voor de “moeder alle suffieconflicten” Dit conflict moet immers zo spoedig mogelijk de wereld uit…
  Hoe dus een punt- en bolloos gekookt ei te verkrijgen in zeer korte tijd?
  Hiervoor zijn proefondervindelijk de volgende manieren vastgesteld:
  1 breek een ongekookt ei en laat de inhoud zakken in een pan kokend water.
  2 breek een ongekookd ei, doe de inhoud in een glas en doe dit in een magnetron. (zie handleiding)
  Voila! een gekookt ei zonder punt of bol en prima op te lepelen!

  Eitje dus…

   MGrey

  MGrey

  23-02-’03 12:13

 1. lol, ongekookd….. eeeh ongekookt!

   MGrey

  MGrey

  23-02-’03 12:15

 1. Zal nog lastig worden, die gebroken eierschaal lijmen, de invloed van de positie van het breukvlak zal overigens marginaal zijn mi.

   G@rp

  G@rp

  23-02-’03 13:18

 1. Vanuit de bolle kant!? Wat een barbarij!

   Eric

  Eric

  (URL)

  23-02-’03 22:39

 1. Natuurlijk bij de bolle kant! Dan zit je meteen dicht bij de dooier.

   henk

  henk

  (URL)

  23-02-’03 23:47

 1. Gewoon pellen, mooi comprimis ..

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  24-02-’03 01:47

 1. Pardon, mijn spieren bewegen meer dan mijn bedoeling is vanavond..

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  24-02-’03 01:47

 1. Teveel eieren gegeten CiNNeR??? Overigens sterkte Suffie!

   Omar

  Omar

  (URL)

  24-02-’03 19:48

 1. Misschien gewoon conflictvermijdend gedrag gaan vertonen: geen gekookte eieren meer eten. Af en toe een ei ergens buiten de deur snaaien, zonder medeweten van de partner.

   Hippo

  Hippo

  (URL)

  24-02-’03 22:50

 1. Schildpad eieren een idee? Die zijn kogel rond.

   Ray

  Ray

  28-02-’03 13:40

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.