Wasbordje..

Geen reacties

Op zolder ligt een foto van mij, uit de tijd van mijn prille volwassenheid. Een foto die ooit prijkte op de voorpagina van een sportkatern, behorende bij de wakkerste krant van Nederland. Met een man of vijftien kijken we vanuit de middencirkel van het Olympisch stadion met een stoere blik de camera in, met in ons midden de Isra?lische scheidsrechter die met een bal onder zijn armen zijn best doet om superieur door een te grote zonnebril heen te kijken.

Wat mij opvalt is de duidelijk zichtbare V-vorm onder mijn shirt, een teken van de combinatie smalle heupen en brede schouders. Het is de tijd waarin ik sneller sprint dan wie dan ook in mijn team, de tijd dat ik met een Fosbury-flop moeiteloos over mijn eigen lengte heen spring, met twee vingers in mijn neus de Dam tot Damloop uitloop en zonder blikken of blozen drie minuten onder water blijf. Het is ook de tijd van wennen aan verantwoordelijkheden, aan een eigen huis en aankomend vaderschap.

Als ik de foto goed bekijk, ontdek ik plots met een schok dat ik in die tijd een wasbordje had! Geen dikke kabels van opgeblazen spierweefsel of Schwarzeneggeriaanse welvingen, maar wel uiterlijke kenmerken van iemand die prima in vorm is.

Maar waar is het dan mis gegaan? Wanneer besloot het lijf te gaan groeien? In welk tijdperk is Suffie's gestroomlijnde gestalte getransformeerd tot het inmiddels bekende Portret Van Olijke Heer Naast Bierpomp? Hoe komt dat nou allemaal zo? Ik gok op een combinatie van afnemende sturing op sportieve prestaties, toegenomen drankgebruik, verworven gastronomische vaardigheden en misschien wel een stukje langdurig ontkende aanleg. Feit is dat het wasbordje vooralsnog aan het zicht is onttrokken....

Misschien dat de betreffende foto (die helaas om privacy-technische redenen niet op deze site zal verschijnen) een stok achter de deur is om nu eens serieus aan een stukje conditieverbetering en weefselreductie te gaan werken. Vooralsnog echter, troost ik mij met het idee dat mijn wasbordje niet echt is verdwenen. Integendeel, hij is sterker en harder dan ook. Daar moet je trots op zijn, maar vooral ook zuinig. Vandaar dan ook die perfecte passende, zacht verende beschermlaag....

Door Suffie

Vrijdag 14 Maart 2003 te 9:05 pm

Geplaatst in Rotting en Verval

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.