20/20

Negen reacties

Ik ken je naam, maar heb je nooit zo genoemd. Het was niet mijn keuze, maar ik vond het goed. Het paste bij jou en de gevoelens die je veroorzaakte en biedt me nu de mogelijkheid mijn emoties te benoemen.

Ik weet hoe je eruitziet, hoewel ik je nooit heb gezien. Je hebt het ranke figuurtje van je moeder, evenals de lange hals, de blanke huid vol sproetjes en de komische krulletjes naast je mondhoeken. Maar je hebt ook helblauwe ogen met lange wimpers en lange, lichtblonde haren die achter je aan wapperen als je met een telefoonboek op je hoofd door het huis heen loopt.

Ik weet hoe je bent, al ken ik je niet. Je verenigt het beste van twee in je. Sociaal, geestig, zonnig, vastbesloten, voortvarend en soms redeloos koppig, maar ook creatief, bedachtzaam, zachtaardig, toegeeflijk, intelligent en spitsvondig. Je bent geen volger maar een trekker. Iemand die mensen aan zich weet te binden, niet alleen door je uiterlijk, maar ook door je innerlijke rust en vastberadenheid. Dat maakt je makkelijk om van te houden.

In deze wereld was geen plaats of energie voor je, maar in de onze wel. Daar ben je nog steeds de gezamenlijke factor die werelddelen met elkaar verbindt en houd je ons beiden bezig met je studieprobleempjes, je foute keuze van vriendjes, de eeuwige strijd om de huisregels en je eeuwige zorgeloosheid om de toekomst.

Toen zo dichtbij en toch onbereikbaar, nu zo lang geleden en toch vers in mijn geheugen. Een onzichtbare lijn die twee mensen, die elkaar al lang niet meer kennen, onmerkbaar aan elkaar verbindt. Deze wereld heeft geen herinneringen aan jou, je bent hooguit een naam in wat registers en bestanden. Maar in mijn hart leef je door tot in mijn eigen dood...

Door Suffie

Maandag 17 Maart 2003 te 11:43 am

Geplaatst in Mooi & Warm

negen reacties

 1. Maar op een of andere manier krijg ik uit dit gevoelig mooi opgeschreven stuk toch het idee dat je ook zou kunnen zeggen: ergens valt er ??k iets te vieren misschien… Of heb ik dat mis?

   Verbal Jam

  Verbal Jam

  (URL)

  17-03-’03 12:50

 1. Ben bang van wel, VJ… mail je wel

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  17-03-’03 13:01

 1. Ik reageer (bijna) nooit, maar lees je wel.
  Is dit een vervolg op “Flashback” (zie draadglas)
  ???
  Zo vat ik het op i.i.g..
  Prachtig

  John

   John

  John

  (E-mail )

  17-03-’03 14:43

 1. Klopt, John…

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  17-03-’03 14:46

 1. Machtig mooi – graag gelezen

   joost

  joost

  (E-mail ) (URL)

  17-03-’03 21:48

 1. Geweldig mooi stukje!

   fr?d?ric

  fr?d?ric

  (URL)

  18-03-’03 09:27

 1. Voor de tweede keer gelezen… ontroerend mooi….

   Coby

  Coby

  18-03-’03 21:14

 1. Kippevel

   tino

  tino

  19-03-’03 06:09

 1. Ja!

   ErHa

  ErHa

  (URL)

  19-03-’03 08:14

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.