Vaat & tablet

Drie reacties

In het voorbijgaan meende ik op mijn nachtkastje de lege verpakking te zien liggen van een afwastablet. Normaal doet zoiets je meteen twee stappen terugdoen, maar de anomalie van deze waarneming drong pas tot me door toen ik al halverwege de trap naar beneden was. Het onderwerp intrigeerde mij. Wat moest de lege verpakking van een afwastablet op mijn nachtkastje? En wat belangrijker was: waar was de bijbehorende afwastablet gebleven? Ik kon mij zo gauw even geen toepassingsmogelijkheden voor een afwastablet in een slaapkamer bedenken. Afwastabletten zijn onhandig vormgegeven, zijn te hard om je hoofd op te leggen, voelen vies en ruw aan en verkruimelen tot een smerig blauw prutje als ze vochtig worden.

Nu begon ik mij ongerust te maken. Wat nou als ik zo'n tablet in een vlaag van verstandsverbijstering had opgegeten? Had ik gisteravond gedronken? Of iets gebruikt? Ongetwijfeld waren afwastabletten giftig, ik kon er misschien wel een vaatziekte van oplopen. Mijn hart begon te bonken. Knarste er vanmorgen iets tussen mijn tanden? Rook ik naar afwasmachine? Schuimde mijn poep vanmorgen? Paniek bruisde door mijn aderen en prompt voelde ik een knallende hoofdpijn opkomen.

Ik stormde de trap op naar boven en stond in drie tellen bij mijn nachtkastje. De lichtval had me parten gespeeld: er was geen lege verpakking van een afwastablet te zien, wel een halfleeg stripje paracetamol.

Dat kwam dan wel weer goed uit!

Door Suffie

Zaterdag 09 Juli 2005 te 3:13 pm

Geplaatst in Het leven

drie reacties

 1. Die van die schuimende poep vind ik persoonlijk h??l leuk gevonden. Toch eens proberen dacht ik zo… :-)

  Opa-Buiswater

  Opa-Buiswater

  09-07-’05 22:27

 1. @Opa: laat nog even weten hoe het afliep?

  Marti

  Marti

  (URL)

  11-07-’05 18:52

 1. Tegenwoordig heb je van die verpakkingen die oplossen wanneer ze vochtig worden. Wat maakt het dan nog uit waar je ze gebruikt

  mibi

  mibi

  (E-mail )

  13-07-’05 23:04

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.