Suffie wordt een nummer

Geen reacties

Sommige bedrijven houden er, als het aankomt op personeelsmanagement, bijzondere gewoontes op na. Neem nou mijn eigen organisatie, geen bedrijf dat zo bezig is met termen als "mensmanagement", "persoonlijke ontwikkeling", "individuele benadering", "loopbaanbeleid" en "mensgerichte organisatie". Allemaal kreten die ik niet alleen van harte aanhang, maar die ik in het verleden ook regelmatig heb mogen praktiseren.

Maar dan deze....

Onlangs hebben de hoge heren beslist dat alle personeelsleden op de diverse lokaties dienen te worden uitgerust met een identiteitspasje dat zichtbaar moet worden gedragen en dat niet alleen is voorzien van een magneetstrip -zodat het kan worden gebruikt voor toegangscontrole, intern betaalmiddel en identificatie bij automatiseringstoepassingen-, maar ook van naam en pasfoto, zodat eventueel lokaal rondhuppelende vreemdelingen niet alleen tegen een menselijk hoofd aanlopen, maar ook tegen een naam en functie, hetgeen als persoonlijk en klantvriendelijk wordt beschouwd.

Vreemd genoeg worden ten aanzien van mensen die zich op uitleenbasis door de organisatie voortbewegen, zoals Uwe Sufheid dus, andere maatstaven aangelegd. Zij worden voorzien van een pasje waarop naam en foto ontbreken, maar slechts een nummer prijkt...

Vanmiddag kreeg ik de mijne uitgereikt en raakte daarmee tegelijkertijd mijn persoonlijkheid en identiteit binnen het bedrijf kwijt. Jawel, Uwe Sufheid gaat vanaf heden door het leven als nummer 0597...

Door een aantal gedetacheerden is ondertussen krachtig geprotesteerd tegen deze flagrante ontkenning van hun individu. Ik doe dat niet, ik heb besloten een tijdje met deze flauwekul mee te doen. Gewoon om eens te beleven wat het is om een nummer te zijn, om slachtoffer te zijn van de gril van ??n of andere tunnelvisuele beleidsbroddelaar die slechts denkt in termen van effici?ntie en functionaliteit. Mocht u dus eens op mijn werkplekje verzeild raken, dan kunt u mij dus herkennen aan mijn nummer: 0597.

En voor de duidelijkheid, ik heb besloten het pasje voorlopig in mijn oor te dragen. Boe...!

Door Suffie

Donderdag 24 April 2003 te 5:32 pm

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.