Een terugblik

Geen reacties

'Papa, je telefoon piept!' Ik schrik op uit een roerige droom vol snelle bewegingen en onverwachte wendingen. Ik probeer te focussen op het kleine schermpje en glimlach als de boodschap scherp wordt. Tussen de zachte bliepjes van mijn eigen toetsen door, dwarrelen de herinneringen aan de vorige avond op me neer.

Een rit in de regen en een spetterend weerzien. Palm en Bavaria door elkaar en voor elkaar. Een bloemetjesjurk die niet genegeerd kan worden. Flitslicht en jochies in de broeken van hun moeder. Een niet onprettige, maar mij onbekende blondine die probeert met een stem vol ontzag een gesprek met me aan te knopen. Loggers die er toch heel anders uitzien dan dat ze schrijven. Dronken, maar vervoerende pirouettes op de dansvloer. Lallende loggers met nutteloze erecties ('is het vandaag soms Geen-Kans avond?'). Vier verzopen katten in Hoog Catharijne en de Wachttoren als paraplu. Een McDonalds zonder trek en een onevenwichtige frietbehoefte. De zoveelste Palm plus witte wijn-bestelling (en een glas water!!). Een brancard met een zwaar giechelende logster. Slim kijkende mensen met hele domme gespreksonderwerpen. Glittertjes die op onverklaarbare wijze uit al m'n kleren komen dwarrelen. Een chatgroep van de Planeet Engheid. De vraag of je slikt of een kwispedoor naast het bed hebt. Een radio-juffrouw die haar eigen microfoon niet wenst te pijpen. De dochter van Mr. Spock, vermomd als de Vrouwe van het Woud. Verdwaasde grunge-pubers, dansend met imaginaire instrumenten en/of partners. Een aantal betreurde afwezigen, al of niet met bericht. Een late wandeling met voettechnische tegenslagen. Een klopjacht op een pot mayonaise door een Amsterdams grachtenpand. Voorgelezen worden uit Gumbah met Nina Simone op de achtergrond. Ruiken aan een boeketje verse knoflook. Middernachtelijke frituursessies, ter bereiding van de meest buitennissige, uitheemse vissoorten. Een vernevelaar met het gaatje aan de verkeerde kant. Een emotioneel afscheid onder de nachtelijke sterrenhemel, en een snelle rit door de donkere nacht naar huis...

Met een nog iets bredere glimlach, druk ik de 'send'-toets in...

Door Suffie

Zondag 27 April 2003 te 11:20 am

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.