Overwinning

Geen reacties

Terwijl ik achter mijn beeldscherm rustig door wat foto's heen zit te bladeren, begin de telefoon van mijn tijdelijk inwonende nichtje opdringerig te kwelen. Na het afspelen van een uiterst kleffe, polyfone ringtoon houdt hij verder zijn mond, dus ik negeer het apparaat.

Na enige minuten herhaalt het ding zijn pingeltje, om vervolgens zo een kwartier lang door te gaan. Ik kijk op het schermpje: "bericht ontvangen". Nou en? Is toch niet voor mij? Hou dan je smoel en ga uit!

Maar dat doet ie niet! Hij blijft elke zoveel minuten zijn pesterige pingeltje herhalen tot ik er helemaal krankjorum van wordt. Ik besluit het ding zijn nek om te draaien, maar het toetsenbord zit vergrendeld. Ik druk op wat knoppen en bekijk het ding van alle kanten, terwijl hij er nog eens een digitale jengel tegenaan gooit. Een Samsung! Waarom werkt dat ding niet net zoals mijn eigen Neukia? Ik probeer een aantal logischerwijs voor de hand liggende toetscombinaties, maar ik wordt net zo effectief genegeerd als iemand die in Hoog Catharijne probeert een daklozenkrant aan de man te brengen.

Ik besluit het onding op de rand van de tafel aan stukken te slaan, maar houd mezelf op het laatste moment in. Mijn nichtje vindt mij namelijk lief, maar de kans is aanwezig dat een dergelijke destructieve actie mijnerzijds wel eens een behoorlijke ondermijning van deze relatie zou kunnen gaan betekenen. En dus besluit ik slim te zijn. Met het jengelende apparaat in mijn handen, tik ik de URL van Samsung Nederland in en ongeveer 3 linken later heb ik de handleiding van nichtjes' telefoon in PDF formaat op mijn scherm staan.

Ik overweeg het 113 pagina's tellende boekwerk in zijn geheel uit te printen en onder het genot van een glaasje ros? diagonaal te bestuderen. Maar het gepingel begint me nu echt op de zenuwen te werken, dus ik laat dat idee varen en werk me via de index naar de juiste knoppencombinatie toe. Twee klikken en drie tellen later zwijgt het apparaat en een serene rust daalt in Huize 0597 neer.

Een gevoel van onweerstaanbare trots welt in mij op. Wederom zegevierde de mens over de techniek. Weer bewees ik dat het verschil tussen mens en dier niets slechts door een opponeerbare duim te verklaren is. En slechts zijdelings bedenk ik mij dat er wellicht minder ingewikkelde manieren geweest waren om het ding het zwijgen op te leggen. De batterij eraf trekken bijvoorbeeld. Maar ik ben niet van plan mij door dat soort gedachtes van mijn overwinningsroes te laten bestelen!

O zo..!!

Door Suffie

Zondag 27 April 2003 te 5:16 pm

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.