Amsteldijk

Geen reacties

Als ik onder de douche vandaan kom en naar de huiskamer loop om me verder af te drogen, duwt mijn neef twee ijskoude blikjes bier tegen mijn rug. "Welke wil je hebben?" vraagt hij. "De koudste, graag." antwoord ik en hij trekt een blikje voor me open. Rumoer voor de deur. Iets aan de hand? Ik loop richting voordeur. Even denk ik een brandlucht waar te nemen. Verbeelding?

Ik stap naar buiten en loop de Amsteldijk af richting Amstelkade. Het is koud en guur. Op de brug over de Boerenwetering kijk ik over de reling en zie dat het water zo laag staat, dat de bodem op sommige plaatsen boven de waterlijn uitkomt. Vreemd, want aan de andere kant van de brug lijkt het water van de Amstel op normaal niveau te zijn.

Als ik me omdraai, staat er een grote ploeg mensen, starend in mijn richting. Ik word me ineens gewaar van het feit dat ik alleen nog maar een handdoek om mijn nek heb en hol terug naar het huis waar ik vandaan kom. Ik ga naar binnen en loop de keuken in op zoek naar wat kleren. Ik voel een enorme hitte achter me en als ik me omdraai zie ik dat de grill in brand staat. Ik zoek water. Aan de tafel zit een mij onbekende man die zijn verbrande gezicht probeert te koelen in een pan koude macaroni.

Dan gaat de wekker. Gelukkig, want veel meer mysterie kan ik echt niet hebben.

Zou iemand een poging tot uitleg kunnen doen?

Door Suffie

Vrijdag 02 Mei 2003 te 5:11 pm

Geplaatst in Absurdica

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.