Rots

Geen reacties

Bent u ook zo'n goeie hulpverlener? Roept uw kennissenkring ook altijd dat u zo'n rots in de branding bent? Wordt u ook altijd geroemd om uw adviezen en uw inzicht? Heeft u ook zoveel kennis en ervaring in het oplossen van intermenselijke problemen? Bent u zo'n figuur waar iedereen zo fijn zijn ei bij kwijt kan? Vindt uw omgeving ook dat u zo nuchter bent als het nodig is? Dat u een vredestichter bent? Wordt u ook altijd omschreven in termen als empathisch, helicopterblik, mensenkennis, objectief en aandachtig? Heeft u ook op ieder vraag altijd een passend en doordacht antwoord? Huilt men graag bij u uit? Roept men over u ook regelmatig in koor dat u zo stabiel bent?

Dat kan, zo zijn er meer....

Maar bent u dan ook altijd zo stronteigenwijs bij het oplossen van uw eigen hulpvragen? Denkt u ook altijd dat u het zelf wel aan kunt? Dat u heel objectief en afstandelijk naar u zelf kunt kijken? Dat uw kennis en inzicht bij u zelf anders werkt? Bent u ook zo'n man/vrouw van de rede, die bij zichzelf toch liever op z'n gevoel af gaat? Gaat u voor advies ook altijd shoppen bij vrienden en kennissen tot u het advies krijgt wat u graag wilt horen? Heeft u ook een hoog zelfexcuserend vermogen? En kiest u ook altijd zo zorgvuldig wat u wel verteld en wat niet, zodat u automatisch de antwoorden krijgt die u zelf ook al had bedacht? En bent u dan ook eerst zo ge?rgerd en daarna schuldbewust, als iemand daar doorheen prikt en de werkelijke aard van uw problemen doorziet? En kunt u dan ook zo om uw eigen zieligheid pruilen..?

Ja? Dan bent u misschien wel mij....

Door Suffie

Zondag 04 Mei 2003 te 5:08 pm

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.