Warme oren

Geen reacties

Toen de eerste GSM zijn opwachting maakte in Huize Suffie, speelde net de discussie in de media over de eventuele schadelijke straling die zo'n hels apparaat zou kunnen produceren. Deskundologen beweerden dat de ondingen werkten als een soort magentronovens, die in staat waren het menselijk brein tijdens iets langere gesprekken meetbaar en merkbaar op te warmen.

En zowaar..! De afgelopen weken heeft Suffie moeten constateren dat met name langere gesprekken die Suffie voerde, een merkbare opwarming van de oorschelp tot gevolg hadden, iets dat bij Suffie -ondanks zijn ingebakken scepsis ten aanzien van dit soort tralala-berichten- enige vorm van ongerustheid teweeg bracht. In ieder geval heeft het Suffie heftig doen nadenken over de oorzaak van dit natuurkundige fenomeen.

Was het misschien toch een soort magnetronstraling die Suffie's oorschelp langzaam gaar kookte? Had het misschien iets te maken met de inhoud van Suffie's gevoerde gesprekken? Was het effect bij sensuele of hitsige gesprekken eerder meetbaar, dan bij koele conversatie? Of dreigde Suffie's batterij soms te exploderen? Zou je met een ingespreksignaal ook je koffie warm kunnen houden? Kon een SMS bericht een Sprinkler-installatie activeren?

Vandaag werd het Geheim van het Rode Oor onverwacht en op schokkend eenvoudige wijze onthuld door een simpele combinatie van empirisme, deductie en het vallen van een kwartje. Nadat Suffie een halfuurtje genoeglijk met een vriendin had zitten babbelen, werd Suffie zich plotsklaps bewust van een wel heel warm oor en, zoals bij onderzoek bleek, een dito frontje. Plotsklaps kreeg Suffie beelden door van een andere vriendin die enige tijd daarvoor in de Amsterdamse binnenstad in het midden van de nacht een half uurtje met Suffie's telefoon had staan bellen, omdat haar sleutels gestolen waren en zij haar huis niet meer in kon. Suffie herinnerde zich dat zij er door de eerder door Suffie aangebrachte feestverlichting in Suffie's toetsenbordje gedurende het gehele gesprek had uitgezien als de psychedelische versie van een op hol geslagen kermisattractie. En dat deed bij Suffie het belletje rinkelen. Twee klikken later lag het frontje van Suffie's telefoon weerloos gedemonteerd op het bureau en bevingerde Suffie de ontblote knopjes van het frontpaneeltje. En inderdaad, de lampjes van Suffie's lichtbak bleken bloedheet te zijn....

Mysterie opgelost. Geen enge stralen of andere ongrijpbare zaken, maar gewoon lampjes die warm worden van het langdurige knipperen....

Suffie is gerustgesteld, durft weer met een gerust hart zijn communicatieve behoeftes te bevredigen en vraagt bij deze eenieder zijn eventuele telefonische boodschappen aan Suffie op te sparen tot de winter. Dan heeft Suffie namelijk in ieder geval een manier om in kille tijden zijn oren warm te houden.

Door Suffie

Woensdag 07 Mei 2003 te 5:06 pm

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.