Embargo

Elf reacties

Ze trekt haar voorhoofd in een vragende frons en kijkt op van haar kladblok. Ik neem rustig nog een slok van mijn koffie en ga er even voor zitten. Je kunt niet verwachten dat iedereen weet wat een weblog is en dus leg ik in korte bewoordingen uit wat het is, wat het inhoudt en wat ik er tot voor kort mee deed. Met de achterkant van haar pen veegt ze een donkere lok lang haar uit haar gezicht en reageert enthousiast. "Maar wat leuk," zegt ze. "Daar moet je toch veel voldoening in vinden. Doe je het nog steeds?" Ik schud mijn hoofd en ze lijkt oprecht teleurgesteld. "Wat jammer, denk je niet dat het juist goed is om dingen van je af te schrijven?" Ik haal diep adem, vertel haar waarom dat niet zo'n slim idee is en ze knikt begrijpend. In de stilte die valt, hoor ik haar pen op het kladblok tikken.

Als ik naar mijn motor loop, met een kaartje in mijn hand voor een volgende afspraak, denk ik na over mijn zelfopgelegde embargo. Sommige dingen die me bezig houden zijn eenvoudigweg niet logbaar. Maar andere dingen misschien wel. Bijvoorbeeld wat het met je doet als je 's morgens een berichtje in je mailbox vindt dat je geacht wordt om binnen enkele maanden naar een andere werkplek uit te kijken. Of wat het met je gezin doet als het door allerlei stomme en ingewikkelde regels en bureaucratische beperkingen maar niet lukt om je moeilijk lerende kind passend onderwijs aan te bieden. Of wat er met je relatie gebeurt als je door alle gevechten met instanties, werkgevers en hulpverleningsorganisaties geen tijd of energie meer voor elkaar hebt, als je elkaar ontloopt omdat je de confrontatie met elkaars verdriet en onzekerheden niet meer aankan.

Therapie of vlucht? Het kan twee kanten op. Ik twijfel. Voor nu voelt het in ieder geval goed, maar morgen kan het weer anders zijn. Ik ben wispelturig.

Als ik op de motor stap bedenk ik me dat ik bij de volgende sessie een paar uitdraaien uit mijn oude archieven zou kunnen meenemen. Ongetwijfeld heeft ze daar meer aan dan aan die stomme vragenlijsten die ik nu in mijn jaszak heb zitten....

Door Suffie

Vrijdag 20 Juni 2003 te 11:16 pm

Geplaatst in Het leven

elf reacties

 1. Dingen van je af schrijven… Ik heb daar nooit zo de heilzame werking van ondervonden. Kreeg alles weer retour afzender.
  Als je die vragenlijsten nu eens hier publiceert? De lezers vullen ze graag voor je in. ;-)

   verbaljam

  verbaljam

  (E-mail ) (URL)

  20-06-’03 23:51

 1. Ik weet niet of het komt door je pauze of door die dame, maar wat je schrijft leest in ieder geval relaxed.
  Als je begrijpt wat ik bedoel…

   CasaSpider

  CasaSpider

  (URL)

  21-06-’03 00:23

 1. Tjah dat zijn de mindere kanten van het leven, maar het kan best allemaal weer goed komen vanzelf, was hier ook het geval.

  En toch leuk om weer eens wat van je te mogen lezen :)

   Frozen

  Frozen

  (URL)

  21-06-’03 08:04

 1. VJ: da’s zowaar een idee..!!

   Suffie

  Suffie

  21-06-’03 09:09

 1. ah, goed om weer levenstekenen aan te treffen op dit domein.

   jp

  jp

  23-06-’03 13:19

 1. (((suffie)))

   Uniquehorn

  Uniquehorn

  (URL)

  24-06-’03 08:12

 1. Op de goede weg, blij!

   Klaartje

  Klaartje

  (E-mail )

  24-06-’03 17:18

 1. But still a long way to go…

   Suffie

  Suffie

  24-06-’03 19:34

 1. The road ahead is empty ! ;)

   Martin

  Martin

  (E-mail )

  25-06-’03 20:56

 1. Jeminee. Nou zat ik me – door eerdere eh .. discussies – even toch af te vragen hoe autobiografisch je log inmiddels geworden is. Veel succes met de (herkenbare) tegenslagen in het leven.

  Ow en inderdaad, leest erg prettig weg. Blij weer wat van je te zien.

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  27-06-’03 02:30

 1. Te bedenken dat Freud zijn theori?n baseerde op slechts zes praktijkgevallen – anno 2003 zou hij waarschijnlijk de gehele dag aan een monitor vastgelijmd zitten, om log na log tot op de draad te analyseren.

  Ik wens je zwembandjes, om – al dan niet schrijvend – je baantjes te trekken op die rare grens tussen bewust en onbewust.

  In je kielzog vind ik telkens mooie woorden.

   bart

  bart

  (E-mail ) (URL)

  29-06-’03 08:13

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.