Uit Suffie's archief: Rechtvaardigheid

Drie reacties

Vandaag vond iemand het nodig bij Suffie op de voorruit te kwatten. Eerst haalde hij Suffie rechts in en vervolgens probeerde hij de Suffiemobiel te snijden om als eerste het verkeersplein op te komen. Maar Suffie had geen zin om op de rem te staan en gaf een beetje gas bij, zodat de rotmeneer zelf in de ho-ijzers moest. Dat vond meneer niet leuk en dus hief hij een waar claxonconcert aan, waarbij Suffie vriendelijk terugzwaaide.

Vlak voor de volgende kruising haalde de meneer Suffie opnieuw in, stopte voor de stopstreep en stapte uit. Vloekend, tierend en wijsvingerend liep hij op de Suffiemobiel toe, vatte post bij Suffie's portier en overspoelde de Suffiemobiel vervolgens met een ware stortvloed aan de meest verschrikkelijke ziektes en aandoeningen die de mensheid rijk is. En dat allemaal omdat Suffie hem in het verkeer zo gehinderd had. Suffie deed het enige wat hij kon verzinnen om op niveau te blijven en keek de meneer vriendelijk, doch volslagen debiel vanachter de vooruit aan. Dit maakte het er niet beter op en uiteindelijk spoog de meneer een enorme speekselklodder, ter grootte van een gebakschoteltje, boven op Suffie's voorruit.

Hierop behoorde effectief te worden gereageerd, besloot Suffie. Terwijl de man zijn litanie hervatte, zocht Suffie de knop van de ruitensproeier. Suffie bedacht zich dat de Suffiemobiel twee weken geleden bij Meneer Garage het nodige aan onderhoud had genoten. Suffie achtte de kans klein dat daarbij ook aan het licht was gekomen dat het spuitstuk van de ruitensproeier aan de bestuurderzijde te veel naar buiten stond gericht. Dat leek Suffie een mooi experiment en dus drukte Suffie enige seconden ferm op de knop van de sproeier. En inderdaad, ze waren het vergeten. Rustig stuurde Suffie de Suffiemobiel langs de voor hem staande Mercedes, de meneer in zijn eigen spirituswalm achterlatend en hervatte zijn tocht. En ziehier, bij een beetje snelheid kwam de ruitenvloeistof keurig netjes op de ruit terecht.

Wat kan het leven toch mooi zijn...

eerder gepubliceerd op 21 maart 2002

Door Suffie

Maandag 30 Juni 2003 te 7:01 pm

Geplaatst in Het leven

drie reacties

 1. Voor Suf moet het enige echte genoegen zijn dat hij er een stukje aan overhoudt. Voor werkelijke kwaliteit ligt de lat wat mij betreft ietwat hoger.

   Horzel

  Horzel

  30-06-’03 21:25

 1. Raar dat garages altijd de stand van de ruitensproeiers verwaarlozen, de mijne linksvoor staat al jaren verkeerd. Maar met het rijden heb je daar totaal geen last van. Je kan er wel leuke dingen mee uithalen. Dit is door Hr. Suf weer eens te meer bewezen, irrespective of hoge of lage lat.

   Martin

  Martin

  (E-mail )

  01-07-’03 01:18

 1. Hehehehehehe

   Omar

  Omar

  (URL)

  02-07-’03 18:45

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.