Spelen

Zeven reacties

Afgelopen zondag ervoer Suffie zijn eerste optreden met zijn nieuwe band. Een gedenkwaardig gebeuren, mede ook vanwege het feit dat op diezelfde middag de eerste repetitie plaatsvond. Nu had Suffie reeds in een eerder stadium kennisgemaakt met de andere bandleden. Deze repetitie werd Suffie's belangstelling echter vooral gewekt door de verschillende methodes van stressregulatie die de troepen hanteerden.

Zo kroop de zanger halverwege, in innige omhelzing met zijn beugelflesje, in foetushouding in een hoek van de oefenruimte en verviel in volslagen catatonie. De toetsenist ramde zijn hoofd na het derde nummer in een opmerkelijke kadans op de zwarte toetsen van zijn keyboard, de zangeres probeerde zichzelf te verdrinken in een flesje Spa en aan het bekoorlijke hoofdje van de bassiste was te zien dat zij haar bewustzijn, vermoedelijk in het kader van een muzikaal hysterische absence, een aantal lichtjaren hiervandaan op vakantie had gestuurd.

Daar was overigens een reden voor: Suffie.

Suffie speelde namelijk als een krant, wist in eerste instantie slechts een akelig gepiep uit zijn nieuw versterkerbuisjes te wurmen, vergiste zich regelmatig een toonaard of twee, haalde van drie verschillende nummers de intro's door elkaar en leed ernstig onder het feit dat Suffie's vingers ongeveer een halve seconde achter diens hersenen aanliepen. Kortom, ongeveer vier uur voor een als daverend gepland staande show in het roze centrum van Amsterdam, verschafte Suffie zijn nieuwe companen een overvloedig aantal redenen voor een legitieme en volstrekte paniek. Alleen de drummer bleef blij kijken, sloeg zonder enig protest of zichtbare vorm van emotieve turbulentie zijn partijtje en kauwde tussen de nummers door tevreden op zijn bot.

Hoewel Suffie tijdens de rest van de repetitie heel hard zijn best deed om beter zijn best te doen, duurde het tot het inzetten van het eerste nummer op de Plek des Onheils, voordat de meeste zichtbare tekenen van uiterste wanhoop -waaronder hyperventilatie, excessieve cognacmisbruik, gezwollen aders op voorhoofden en seksueel afwijkend gedrag - verdwenen. Sterker nog, na zes maten Peter Frampton sloeg het enthousiasme genadeloos toe en veranderde de band van een groep desolate depressievelingen in een soepel draaiende, muzikale stoomtrein die over het overweldigde publiek denderde als een kudde olifanten over een bosje wilde oregano.

Hoogtepunt was uiteraard het verschijnen van Suffie's bijna voltallige fanclub, die de tent, in volslagen vervoering over Suffie's gitaristische strapatsen, volledig afbrak. Althans, dat was tijdens de eerste set, daarna moest ze nog naar huis om een stukje te schrijven.

Het volledige repertoire werd uiteindelijk, op uitdrukkelijk verzoek van de eigenaar van het ethablissement, tweemaal doorlopen en tot diep in de nacht werden instrumenten, versterkers en kelen tot een wild hoogtepunt opgedreven, waarna alle muzikanten tevreden aan de toog ineenzegen. Behalve dan de drummer, die stopte zijn potten en pannen weg, borg zijn stokken op, snuffelde nog even aan de billen van een voorbijgangster en weidde zich vervolgens weer met een tevreden grom aan zijn bot.

Door Suffie

Vrijdag 04 Juli 2003 te 9:41 pm

Geplaatst in La musique

zeven reacties

 1. Kmis een beetje die link naar de mp3.

   Horzel

  Horzel

  04-07-’03 22:09

 1. “was uiteraard het verschijnen van Suffie’s bijna voltallige fanclub, die de tent, in volslagen vervoering over Suffie’s gitaristische strapatsen, volledig afbrak. Althans, dat was tijdens de eerste set, daarna moesten ze nog naar huis om een stukje te schrijven”

   carin

  carin

  (URL)

  05-07-’03 00:51

 1. joh, biertje?

   carin

  carin

  (URL)

  05-07-’03 00:57

 1. Heeft die bijna voltallige fanclub nog foto’s geschoten of filmpjes gedraaid? Ik mis ook wel een mp3tje. Al is het maar een miniem stukkie? :)

  In elk geval is de spits eraf en kwam het toch nog goed!

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  05-07-’03 01:41

 1. Helaas, geen foto’s en geen opnames….

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  05-07-’03 08:53

 1. snif

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  05-07-’03 23:13

 1. Hoe heet jullie band? The Long Tall Shorties? Life With Dick? Blowin A Little Tune On The Meatwhistle?

   The Gaucho

  The Gaucho

  23-07-’03 14:16

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.