Schrijven

Drie reacties

Geachte heer Suffie,

Laat ik beginnen met de opmerking dat uw stuk mij in het diepste van mijn ziel heeft geraakt. Maar hoogst zelden kom je in aanraking met iemand die zijn dilemma's, twijfels en emoties zo treffend en indringend kan verwoorden zoals u dat heeft gedaan.

De passage over hoe u worstelt tussen berusting en vechtlust, waarin u beurtelings heel emotioneel of rationeel terugkijkt op uw leven en in tweestrijd komt bij het uitstippelen van de rest van uw leven, heeft mij ernstig doen nadenken over mijn eigen situatie.

De manier waarop u uw frustratie beschrijft over de moeizame strijd om aandacht en genegenheid van uw zoon en het gevoel van triomf bij iedere kleine overwinnen heeft mij kippenvel bezorgd. Maar ook de treffende wijze waarop u uw pijn en eenzaamheid beschijft met zulke simpele woorden als "pijn" en "eenzaamheid", heeft veel in mij losgemaakt.

Ik mag u bekennen dat ik zelfs gehuild heb (mijn vrouw overigens ook, ik heb het haar laten lezen als u het niet erg vindt) bij de passage over de schuchtere en onhandige toenaderingspogingen tot uw geliefde en het allesverstillende moment dat u uiteindelijk uw armen om haar heen legt en haar in haar oor fluistert dat ze de enige is die er ooit zal zijn.

Gejuigd hebben wij met het hele bedrijf bij uw beslissing om uw toekomst voortvarend ter hand te nemen, om niet langer uw loopbaan door het lot te laten bepalen en bij uw prachtige metafoor over het veroveren van de wereld. "Falen is voor mietjes, succes is voor mij!", ongetwijfeld zal deze slogan nog weken lang door ons bedrijf schallen.

Helaas moet ik u echter mededelen dat uw sollicitatiebrief niet aan de criteria voldoet zoals die in de vacature waren gesteld. U zult dan ook niet voor een gesprek met de commissie worden uitgenodigd.

Met de aanbeveling van onze zijde om wellicht wat concreter te zijn in het beschrijven van uw kwaliteiten en competenties, wensen wij u allen veel sterkte en succes bij het verder zoeken naar een passende betrekking.

Met innige groeten,

dhr. S. van O.
Global (..) Enterprising Inc.
Amsterdam

Door Suffie

Zaterdag 05 Juli 2003 te 09:44 am

Geplaatst in Het leven

drie reacties

 1. Ligt in een deuk Ze zouden je meteen aan moeten nemen na zo’n brief. Hij had toch indruk gemaat…nou dan! Bedrijfsleven wordt veels te zakelijk ;)

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  05-07-’03 23:14

 1. Wat een opbouw in h?n brief en wat een vreselijke omslag zo twee alinea’s voor het einde.

   Michael

  Michael

  (URL)

  06-07-’03 20:11

 1. En dan schrijven ze gejuichd met een g… tsk, tsk…

   Hairyken

  Hairyken

  (URL)

  07-07-’03 08:00

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.