Suffie en kwaliteit

Vier reacties

Vanavond rollen er in Huize Suffie maar liefst twee sollicitatiebrieven uit de printer. Twee brieven waarin ik ongegeneerd opsnij over mijn talenten, competenties en vaardigheden, uiteraard per brief toegespitst op het profiel van de aangeboden functie.

Dat betekent dat ik in brief ??n uitgebreid zal ingaan op mijn communicatieve vaardigheden, mijn flexibiliteit en mijn ongekende vermogen om productieve netwerken te onderhouden, terwijl ik in brief twee vooral zal uitweiden over mijn doelgerichtheid, probleemoplossend vermogen, leidinggevende kwaliteiten, nuchterheid en zorgzaamheid.

Beide brieven zullen bovendien een bijna als terloopse opsomming bevatten van wat mij verder als sollicitant onpasseerbaar maakt. Daarbij dient de lezer rekening te houden met zaken als nuchterheid, rust en kalmte, analytisch vermogen, stabiliteit, empathie, creativiteit, initiatief en doortastendheid.

Kortom, allemaal bullshit!

Want de dingen die me in mijn ogen onderscheiden van de grijze solliciterende massa, laten zich niet in brieven omschrijven, of doen deze brieven wegens "niet conform de bestaande criteria" in het ronde archief belanden.

Bazen willen niet horen dat ik me graag op rolschaatsen door het gebouw beweeg, of dat ik externe contacten te woord sta met een clownsneus op, of dat ik mijn maraps en kwartaalcijfers graag in dichtvorm opmaak of mijn medewerkers tot opschieten motiveer door middel van een uitgerolde brandslang. Bazen willen al helemaal niet horen dat ik hun Raad van Commissarissen op sokken door het gebouw heen stuur vanwege vermeende parket-rot en al helemaal niet dat ik vergaderingen die ik voorzit steevast open met een korte meditatie en een Dankwoord aan Eeuwig licht.

En wat ze vermoedelijk al helemaal niet willen weten, is dat hun stersollicitant een eigen weblog beheert, waarin hij regelmatig verhaalt over hoe hij zijn gade met een megadildo bewerkt, over de extravagante hoeveelheid zaad die hij dagelijks produceert en over hoe hij onherstelbare schade toebrengt aan de geslachtsorganen van de assistente van zijn orthodontist, omdat hij met zijn beugel is vast komen te zitten aan haar clitoris-piercing.

Kortom, bazen hebben geen interesse voor de echte kwaliteiten van hun aankomende werknemers. Dat er ondertussen al zo'n vier of vijf loggers cq. loglezers zijn die Uwe Sufheid al of niet dwingend een werkplek aan hun zijde hebben aangeboden, zal hen eveneens een worst wezen.

En dus schrijf ik dat allemaal maar niet...

Feitelijk wil dat zeggen dat de baas die echt op zoek is naar onversneden en onconventionele kwaliteit, dit tussen de regels van mijn sollicitatiebrief door zou moeten kunnen lezen. Doet hij dat niet, dan is dat mooi jammer voor hem.

Kan hij dat wel, dan mag hij zichzelf een rijk man noemen. Want alleen hij verdient in dat geval een echte Suffie binnen zijn gelederen....

Door Suffie

Maandag 07 Juli 2003 te 9:45 pm

Geplaatst in Het leven

vier reacties

 1. Ware mijn bedrijf gevestigd in Almere, ik zeide: ‘Sufster, kom tot mij!’, maar ik zit in Schubbekutterveen.

   Horzel

  Horzel

  07-07-’03 22:05

 1. wow, je staat in een onvervalste top-sollicitatie modus.

   jp

  jp

  08-07-’03 12:03

 1. Een goed uitgangspunt. Ik hoop dat je snel wordt aangenomen.

   SveMic

  SveMic

  (E-mail ) (URL)

  08-07-’03 13:59

 1. Misschien is het maar beter als ze eerst je conventionele kanten leren kennen en later pas de rest ;)

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  08-07-’03 23:48

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.