Onderkoeling

Vier reacties

In een totale vlaag van verstandsverbijstering besluit ik mijn virusscanner maar weer eens te installeren. Eigenlijk onnodig, want ik download niets en gooi alle emails met onduidelijke bijlages steevast met een boogje de digitale pullenbak in. Dan valt mijn oog op een wervende tekst op de verpakking van het reinigende schijfje: "Laat uw dag niet bederven door een virus".

Ja, hallo zeg! We hebben het hier wel even over ??n van de grootste gesels van de digitale wereld! Daar past toch in mijn opinie niet zo'n badinerend tekstje bij als "Laat uw dag niet bederven...", alsof je iets presenteert tegen een terloops ongemak als jeuk aan de kont....

Misschien zit er een diepere verkooptechnische gedachte achter het semi-onderkoeld kouten over je eigen producten, maar ik kan me toch zo maar bedrijfstakken bedenken waarbij dat wellicht tot heel bijzondere signalen zou kunnen leiden. Denk aan comdoomleveranciers ("Een druiper komt nu eenmaal niet altijd gelegen"), of levensverzekeraars ("Doodgaan kan soms lastig zijn..."), of auto-assuradeurs ("Laat uw dag niet verpesten door een brugpijler"). En wat dacht u van opticiens ("Tja, zo'n intercity kunt u beter niet over het hoofd zien...") of verkopers van brandmelders ("Knoop onze prijzen in uw oren, nu u ze nog heeft...")?

Nee, ik zou er niet te licht over denken, zeker niet als we het hebben over computervirussen. Stelt u zich het volgende scenario eens voor:

Suffie's PC gaat plat door een virus; Suffie's weblog wordt daardoor niet langer ververst; het volk raakt onge?nspireerd en begint te morren; wilde stakingen breken uit en een revolutie wordt met behulp van Amerikaanse vredestroepen onderdrukt; de Amsterdamse Transvaalbuurt wordt per ongeluk bestookt met tactische kernwapens; de volledige Arabische Liga roept een Jihad uit tegen de rest van de wereld; een kettingreactie vernietigt alle leven op aarde en transformeert de planeet voor een periode van minimaal 80.000 jaar tot een steriele en gloeiend-hete bal hoog-radioactief puin.

Dat lijkt me tamelijk vervelend....

Door Suffie

Dinsdag 22 Juli 2003 te 2:02 pm

Geplaatst in Het leven

vier reacties

 1. Fascinerend….

   marco

  marco

  (URL)

  22-07-’03 19:45

 1. Ach. die dag komt toch wel.

   PideNs

  PideNs

  (E-mail )

  23-07-’03 00:47

 1. hmmmm….

   DjB

  DjB

  23-07-’03 15:25

 1. Ziet een paar schoenen langs komen

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  24-07-’03 00:41

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.