Muggenzifterij

Tien reacties

Mocht u te voet de voormalige Noordoostpolder doorkruizen, dan is de kans aanwezig dat u ergens in het straatbeeld een figuur tegenkomt met de uiterlijke kenmerken van een dungeschilde tournedos. Als deze figuur zich tevens bezighoud met het al mopperend en vloekend onder de nagels vandaan verwijderen van rafelige slierten opperhuid, dan moogt u zich gelukkig prijzen met een heuze IRL-ontmoeting met een uiterlijk ietwat gewijzigde Suffie.

Deze extreme vorm van automutilatie heeft niets te maken met verdongen zelfverwijten, een ernstig gebrek aan aandacht, een bizarre geestesziekte of een rijkelijk uitgesponnen seksuele fantasie. Suffie heeft de afgelopen weken gewoon erg veel last van muggen! En derhalve krabt Suffie zich zo'n beetje de hele dag door een slag in de rondte, met het eerdergenoemde letsel als gevolg...

mug.gifInteressant is echter de vraag hoe het komt dat Suffie zo plotseling en zo prominent op de menukaart van Vliegend Insectenland is verschenen. Het is een bekend verschijnsel dat sommige mensen eerder en vaker door beesten worden genuttigd dan anderen. Zo valt Kleine Suffie culinair gesproken over het algemeen bijzonder in de smaak, terwijl de meeste vliesvleugeligen demonstratief de neus ophalen voor de lichaamssappen van Suffinnetje. Een kwestie van metabolisme, zegt men. Maar vanwaar Suffie's plotselinge vermelding in de Michelin-gids der geleedpotigen? Wat is er in de afgelopen periode aan Suffie's bloed veranderd?

Heeft het te maken met Suffie's nieuwe shampoo met kokosnootaroma? Zou het dan toch de combinatie honing-mosterd-basilicum-knoflook zijn die Suffie in al zijn culinaire successtukken verwerkt? Is het die vanillelucht die maar niet uit Suffie's kleren te krijgen is? Zijn het die kleine groene appeltjes die Suffie dagelijks nuttigt om de smaak van zijn sperma te verbeteren? Zijn het de enorme hoeveelheden ros? waarin Suffie al een paar weken zijn lever marineert?

Is er ?berhaupt wel een fysiologische oorzaak? Of zouden andere factoren een rol spelen? Wraak? Vanwege de massaslachting onder de muggenlarven die Suffie in zijn vijver heeft laten plaatsvinden door de kikkerpopulatie aldaar bescherming te bieden? Of omdat Suffie "Man in Black" weer eens uit de kast heeft gehaald? Een mondiaal complot van een hoogbegaafde muggenmutatie tegen invloedrijke webloggers? Te veel bugfixes gedraaid? Te veel opgerolde kranten in huis?

Wat het ook is, het moet nu echt ophouden! Laat ze verdomme een ander leegzuigen, iemand die het echt verdient. Frans bauer? Een naar pedofilie neigende weblogger? Jaap de Hoop Scheffer? Mijn brullende buurjongen? Bill Gates? Adam Curry?

IJdele hoop, die worden tenslotte nu al door niemand gepruimd. Zullen de muggen ze ook wel niet lusten...

Door Suffie

Woensdag 23 Juli 2003 te 9:57 pm

Geplaatst in Het leven

tien reacties

 1. Zo maar even een losse kreet in het holst van de nacht: insekten zijn dol op zoet heb ik me laten vertellen. De door Ued. genoemde versnaperingen hebben dat allen wel enigszins in zich.
  Deze stoffen zullen ongetwijfeld hun invloed hebben op de geuren die door het menselijk lichaam worden afgescheiden. Dit laatste woord leidt dan weer onvermijdelijk naar een andere geurwolk, die op mensen wel eens de uitwerking heeft van vergassen. Maar ik vermoed dat de productie van die stof te onregelmatig is om het insectenvolk van U af te houden.

  Hebt U al eens Autan geprobeerd ?

  Anders is een probaat middel petroleum, al heb ik het donkerbruine vermoeden, dat U dan door Vrouwe Suffin vanuit de echtelijke sponde geweerd zult worden. Een onherroepelijke verbanning tijdens de daarvoor geeigende uren zal dan het gevolg zijn. U zult waarschijnlijk de kikkers gezelschap moeten houden, die mijns inziens op Uw walmende persoonlijkheid ook geen prijs zullen stellen en dit door een welluidend gekwaak te kennen zullen geven. Gevolg: een door een gebrek aan slaap aangetaste en derhalve ongenietbare Heer Suf des anderendaags.

  Het middel is in dit geval dan ook erger dan de kwaal. haal maar een pilletje bij de apotheek, clarityne of zo. Is weliswaar tegen hooikoorts, maar ik slik het ook tegen jeuk.

  Het beste ermee, want lollig is het allesbehalve.

   Martin

  Martin

  (E-mail )

  24-07-’03 00:30

 1. PS: en je tijd staat op GMT

   Martin

  Martin

  (E-mail )

  24-07-’03 00:33

 1. Waar het aan ligt, geen idee. Oneerlijk is het wel. Ik lig naast een mug-onaantrekkelijk persoon. Het gevolg: Ik wel, hij niet. Ik leef met u mee

   Jetje

  Jetje

  (E-mail ) (URL)

  24-07-’03 06:33

 1. Wat ook erg goed werkt is een muggenwerend middel met de mysterieuze stof D.E.E.T. er in. Ik heb geen idee meer waar die letters voor staan, maar de muggen blijven gegarandeerd weg. Verkrijgbaar bij apotheek en betere drogisterij. Kost een godsvermogen, maar dan heb je ook wat. De geur moet je op de koop toe nemen…

  Succes!

   The Gaucho

  The Gaucho

  24-07-’03 08:50

 1. DEET: diethyl toluamide, ook geprobeerd en werkt net als zo’n beetje alle andere troep voor geen meter…

  Vandaar dat ik ook toch een beetje voor de complot-theorie ga…

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  24-07-’03 10:31

 1. Overschakelen van ros? op bier schijnt ook goed te helpen. De vitamine B lucht die je dan uitwasemt is de gemiddelde mug veel te gezond. Verder een ventilator naast je sponde zetten omdat ze niet van bewegende lucht houden (of zelf op andere wijze voor luchtberoering zorgen natuurlijk…)

   carin

  carin

  (URL)

  24-07-’03 13:22

 1. Suffie’s sponde wordt deels watergekoeld, deels door een flinke plafondventilator die vrijwel dag en nacht staat te wapperen…

  Misschien minder zweten in bed, maar ik verdom het om stil te gaan liggen…

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  24-07-’03 13:34

 1. de volgende producten werken geweldig, ik weet alleen niet of het ook in NL te verkrijgen is.
  http://www.vape.com/products/prodottidue..
  http://www.guaber.it/ProdImages/331401SM.. (Set Spina)
  http://www.guaber.it/ProdImages/331101SM.. (Piastrine 60)
  http://www.vape.com

  en zo’n stekkertje met plakaatje (werkt ca. 10 uur) in de kamer en je hebt geen last meer van muggen, zelfs niet als je het licht aan en de ramen open hebt…

  en Fenistil Gel (weet ook niet of het in NL te verkrijgen is) helpt heeeel goed tegen de jeuk.

  succes!

  groetjes.

   tijger

  tijger

  24-07-’03 18:05

 1. citroenplant naast je bed zetten en daar voor het spapengaan een lel tegen geven (helpt echt)
  een paar blikjes bitterlemon nuttigen heeft ook prettige bijwerkingen qua eetbaarheid :)

   rukwind

  rukwind

  (E-mail )

  24-07-’03 19:55

 1. spapen is een hele nieuwe versie van slapen trouwens (ahum)

   rukwind

  rukwind

  (E-mail )

  24-07-’03 19:56

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.