Het juk der loggers

Geen reacties

Gatverdamme! Daar kan ik nou zo ontzettend de schurft over in krijgen!

Heb ik, na een hele ochtend van ploeteren en zweten, eindelijk een mooi en serieus stuk geproduceert dat aan alle eisen van kwaliteit en leesbaarheid voldoet, blijkt het na lezing niet te voldoen aan mijn eigen opgelegde policy met betrekking tot persoonlijke ontboezemingen en IRL-verstrengeling. Maak je eindelijk eens iets moois, is het nog niet goed. Gek wordt ik er van...!!

En u? U baalt vast van die webloggers die met enige regelmaat postjes versturen in de trend van: "Sorry mensen, maar vandaag weet ik even niets te schrijven. Te druk, geen inspiratie en de druk van het schrijversschap drukt op mijn schouders!" Valse hitproductie, wordt er dan geroepen, of Pingvervuiling!. Mensen blij maken met een dode mus, met een stukje dat er niet is!

Ongetwijfeld heeeft u bij mij nu dergelijke gevoelens. Maar er is gelukkig ook goed nieuws! Het schept namelijk een band als mensen de pest in hebben over een gezamenlijk ongemak. En aangezien zowel u als ik de smoor in hebben omdat er hier geen mooi en doordacht stuk staat, kan het haast niet anders dan dat dit ons dichter bij elkaar brengt. Wat is het leven toch mooi!

Toch wil ik het even met u hebben over iets wat ons kennelijk allen bezighoudt..!

Veel loggers schijnen te lijden onder het juk van hun eigen weblog. Onlangs nog kondigde Charlotte aan een tijdje met retraite te gaan omdat ze er niet in slaagt om dagelijks een stukje te produceren zonder dat allerlei omstandigheden haar daarbij dwarsliggen. Herkenbaar, ook voor Uwe Sufheid... Maar vanwaar die drang om dagelijks iets te posten? Komt die bij u vandaan?

Nu ben ik er wel eens een aantal keren een tijdje tussenuit gepiept, maar nog nooit heb ik meegemaakt dat meutes woedende lezers de oprijlaan van Huize Suffie met borden en spandoeken blokkeerden. Dat is dus kennelijk een druk die loggers zichzelf opleggen. Maar waarom eigenlijk? Waarom wordt voor velen de drang om te cre?ren al gauw de dwang om te cre?ren? Prestatiedrang hoort bij scoren. En waarmee scoort de weblogger? Precies, met kijkcijfertjes. Nu gaat het mij persoonlijk te ver om te stellen dat het loggers allemaal gaat om de hits. Maar bezoekersaantallen geven wel een indicatie van erkenning en populariteit en dat is voor velen een belangrijke drijfveer. Schrijven is erkenning, veel schrijven is veel erkenning....

Dat aantallen hits tevens een indicatie geven van kwaliteit, durf ik echter ernstig te betwijfelen. Zo zijn er bedroevend slechte logs die uitstekend scoren waar het gaat om hits, terwijl een kwaliteitslog als Verbal Jam maar door een relatief kleine ploeg lezers wordt bezocht. En als het goed is zou de betreffende logger zich daar zelf het minste druk om moeten maken. Lezers die echt ge?nteresseerd zijn, komen namelijk toch wel langs en nemen een dagje of wat extra bedenktijd maar wat graag voor lief, zeker als de stukjes door het wegvallen van die druk nog beter worden.

Iemand die dat goed begrepen heeft, is Luna, die al een tijdje geleden het dagelijks loggen heeft opgegeven en zich beperkt heeft tot het loggen wanneer zij er zin in heeft.

Door Suffie

Vrijdag 25 Juli 2003 te 2:32 pm

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.