Tweesprong

Geen reacties

Vlak voordat ze elkaar passeerden, kruisten hun blikken. Er ging een schok door hem heen. Was het 'r of was het 'r niet? Hij groef in zijn geheugen, vond beelden van een meisje met lang blond haar en blauwe ogen. Het kon, maar dan nu met korter haar, en iets donkerder. Was ze bruiner geworden in die tijd? En was ze altijd zo klein en tenger geweest?

Ze glimlachte naar hem en hij glimlachte automatisch terug. Toen passeerden ze elkaar en verdween ze uit zijn gezichtsveld. Moest hij zich omdraaien? Moest hij haar niet achterna? Hij bedwong de impuls. Stel je voor dat ze het niet was? Dan stond hij daar, midden op straat tegenover een vrouw die hem niet kende. Op zo'n afgang stond hij ook weer niet te wachten.

En als ze het wel was? Zou ze hem herkennen? Mijn God, als ze hem nou niet herkende? Dan stond hij pas echt voor paal. En zo ja? Hoe zou ze dan reageren? Hoe diep zou de pijn bij haar nog zijn blijven zitten? Zou ze na al die jaren alsnog een scene maken? Of hem minzaam maar beslist afpoeieren als iets uit een ver verleden? Zou hij dat aankunnen? Gewoon groeten en weglopen? Of merken dat zijn pijn nog lang niet verdwenen was?

Misschien was ze blij hem te zien, bereid om door de jaren heen te kijken. Maar was dat wel re?el? Hij was veranderd in de jaren. Niet alleen ouder geworden, maar ook volwassener, sterker en zelfbewuster. Een ander mens, en dat moest haast ook voor haar gelden. Onzin om te denken dat je de draad na al die tijd zo weer op zou kunnen pakken, die teleurstelling zou hij vast niet nog een keer aankunnen.

En dus keek hij star voor zich uit en stapte stevig door, zijn bonzend hart negerend. Iets kriebelde tussen zijn schouderbladen, hij schudde het van zich af. Maar had hij zich omgedraaid, dan had hij geweten dat het haar blik was, die nog zeker een minuut in zijn rug priemde...

Door Suffie

Dinsdag 29 Juli 2003 te 11:02 am

Geplaatst in Mooi & Warm

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.