Het lot

Geen reacties

"Kom je een bakje koffie bij me drinken?", vraagt vriendin C. me tussen twee gapen door. Onmiddellijk stem ik in, tenslotte was dat het hoofddoel van mijn telefoontje. Het feit dat ik er wederom in geslaagd ben haar uit haar bed te bellen, beschouw ik als bonus.

Ik besluit nog even onder de douche te springen, vrouwen houden er van als mannen proper op hun lijf zijn. Ik geef een zwieper aan de thermostaatkraan en spring onder de straal. Mijn hart slaat drie slagen over. Waarom wordt dat kolereding godverdomme niet warm? Ik probeer de kraan open te wrikken, de zware metalen knop schiet er af en valt boven op mijn teen. Doordat ik vanwege de pijn in??nkrimp, komt gelukkig slechts de helft van de plotsklaps gloeiendhete waterstraal op mijn schouders neer.

Een half uur later rij ik voorzichtig de motor uit de garage. Als ik afstap komt de fiets zodanig uit de veren, dat het achterlicht een mooie, witte streep over het linkerspatbord van mijn auto trekt. Luid kankerend stuif ik richting snelweg om er op de oprit achter te komen dat ik mijn oorpluggen vergeten ben. Vijf kilometer verderop bedenk ik me dat ik de pilletjes die ik nodig heb om mijn kattenallergie te onderdrukken (C. heeft er een stuk of wat..) naast de computer heb laten liggen.

Mistroostig rijd ik de eerste de beste afslag op teneinde om te keren, maar halverwege de strook bedenk ik mij. Dan maar niezen, denk ik en stuur met een stoere beweging terug de snelweg op. Met een verlegen lachje zwaai ik naar de bestuurder van de dubbeldeks touringcar aan wiens bliksemsnelle reflexen te danken is dat het prille leven van uw lievelingslogger geen voortijdig einde kent.

Door Suffie

Maandag 11 Augustus 2003 te 9:37 pm

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.