In het nauw..

Vijftien reacties

"Weet je dat ik jouw stukjes eigenlijk nooit lees?" merkte Suffinnetje van de week tijdens de koffie op. Ja, dat wist ik. Suffinnetje beschouwt de computer namelijk uitsluitend als werktuig, waarmee je gedurende kantooruren cijfers en letters ordent, om er vervolgens buiten werktijd ver weg van te blijven. En aangezien diezelfde computer nou net het medium is dat ik heb gekozen om mijn zieleroerselen aan de man te brengen, bereik ik haar dus niet.

Op dat moment had ik al aan kunnen voelen dat dit gesprek de verkeerde kant op ging, maar de volgende opmerking was nodig om het besef te laten ontstaan dat er een einde zou komen aan de wereld zoals ik die kende:"Dan moest ik daar maar eens een keertje aan beginnen!"

Die bal kwam hard aan. Eigenlijk had ik haar gebrek aan belangstelling voor mijn werk namelijk nooit erg gevonden. Zo kon ik tenminste ongestraft opsnijden over haar borstomvang, haar warme en frequente belangstelling voor de geneugten des vlezes en onze gezamenlijke creativiteit bij het gebruik van recreatieve hulpmiddelen. Ook was het prettig om openlijk mijn wellustige fantasieën over extreme seks met dames als Angelina Jolie, Myrna Goossen, Tea Leoni of Chazia Mourali met u te delen, zonder door het thuisfront terug te worden gefloten. Of om u te vertellen over al of niet historische uitspattingen met dames buiten de huwelijkse beslotenheid.

Suffinnetje is gelukkig een intelligente vrouw die bekend is met de term virtuele werkelijkheid en ongetwijfeld weet zij mijn stukjes op waarde in te schatten. Voor wat betreft de twijfelgevallen vertrouw ik bovendien op mijn talent om haar er van te overtuigen dat de aarde plat is.

Wat mij op dat ene moment echter w?l zorgen baarde, was de periode waarin ik mijn weblog vooral gebruikte om mijn frustraties, dilemma's, twijfels en emotionele verwikkelingen van mij af te schrijven. Zaken die ik in een soort versleuteld en verkapt online dagboek deelde met mijn lezers, maar zorgvuldig weghield van het thuisfront, uit angst mensen ongerust te maken of pijn te doen.

En daar zat ineens het spook van de nacontrole op mijn nek, alsof de belastinginspecteur me schreef dat hij toch graag de voorgaande jaren even in wilde kijken, alsof mijn moeder achteloos liet vallen dat ze mijn kamer aan het opruimen was, terwijl ik zeker wist dat er nog een stapel seksblaadjes onder mijn bed lag. Liever nog had ik dat Suffinnetje per ongeluk een la opentrok met zorgvuldig bewaarde naaktfoto's van mijn ex, dan dat ik haar alsnog moest confronteren met mijn diepste voorbije gedachten en gevoelens.

"Is het eigenlijk veel?" vroeg ze behoedzaam, "ik heb eigenlijk niet zo'n zin om uren achter dat scherm te zitten." Mijn hart sloeg over, hier lag mijn kans. "Tamelijk," zei ik achteloos. "Enkele honderden stukjes, denk ik. Zal ik anders van de week alvast een kleine selectie voor je uitdraaien? Dat leest wat makkelijker." "Goed plan, vinnik eigenlijk prettiger. Lees ik de rest later wel een keertje."

De opluchting maakte me duizelig. Uitstel van executie, tijd om nog even met de stofkam door mijn archieven te gaan en zorgvuldig een stuk relatiesparende censuur toe te passen. Ik bedwong een mal vreugdedansje en liep naar de keuken voor nog een kop koffie.

Mijn volledige archieven bewaar ik wel op CD. In het laatje bij de naakfoto's van mijn ex...

Door Suffie

Zondag 17 Augustus 2003 te 10:16 pm

Geplaatst in Het leven

vijftien reacties

 1. Zij is in ieder geval niet jouw systeembeheerster die checkt of de postjes wel voldoende kijkcijfers genereren. Je wou toch low-profile blijven toch? Dan kan je je nog altijd verschuilen achter het feit dat ‘jij dit nicht gew…..
  En mocht je meelezen Suffinnetje; Sufmans heeft het hier hooguit over z’n motorfiets, empirische onderzoeken die de maatschappij dienen, z’n kindje en enkele abberaties die niemand begrijpt(laat staan hoort…. ;-)

   carin

  carin

  (URL)

  18-08-’03 00:31

 1. Ik vond het al zo vreemd dat de oude archieven echt niet geport konden worden, maar het is me nu duidelijk waarom… ;)

   DjB

  DjB

  18-08-’03 01:17

 1. Vroeger: telefoon. Hoe was het op je werk? Nog iets beleefd?
  Tegenwoordig: Ik las dat je …. En dit is de waarheid.

   Jetje

  Jetje

  (E-mail ) (URL)

  18-08-’03 06:28

 1. @DjB: in dronken bui hele log gewist, bovendien bleken die archieven al heel lang onherstelbaar kapot en niet meer te rebuilden…

  @Jetje: erger nog, broer belt naar argeloos Suffinnetje: waat lees ik nou? Kopen jullie dat huis toch maar niet??

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  18-08-’03 08:07

 1. Heel herkenbaar.
  In het begin las niemand die ik kende mijn stukjes. Nu lezen verschillende mensen in mijn omgeving mee… het is moeilijk om dan altijd eerlijke stukjes te blijven schrijven.

   Paul

  Paul

  (URL)

  18-08-’03 09:03

 1. Suffie,

  Suffinnetje kennende zal het allemaal wel loslopen toch? denk je ook niet, misschien? een beetje wellicht denk je ook niet? of wel? of toch maar niet? toch zeker wel een beetje?

   Mibi

  Mibi

  (E-mail )

  18-08-’03 09:48

 1. De herkenning heeft een vernauwende werking op mijn hartklep, snel een borrel.

   Kiers

  Kiers

  (URL)

  18-08-’03 10:33

 1. Haha, leuk :o) Ik word wel gelezen door De man en ook zijn moeder leest (& reageert) fanatiek mee. Mijn eigen moeder leest mijn weblog nauwelijks, terwijl ze wel weet dat het er is. En dat vind ik wel best zo.

   Uniquehorn

  Uniquehorn

  (URL)

  18-08-’03 10:46

 1. Heel bewust laat ik niemand van mijn dierbaren mijn log lezen… maar dat houdt eveneens in dat ik in mijn toch al zo kleine wereldje ook nog eens een dubbelleven leid. Ik kan niets vertellen over de reacties van anderen bijvoorbeeld (laat staan hoe fijn dat vaak is) of dat ik mezelf weer eens heb overtroffen (kuch). Ik leef dus met een groot & indringend geheim, en dat zit me weleens dwars, ja.

   Cranium

  Cranium

  (URL)

  18-08-’03 13:31

 1. @Cranium: lijkt me een moeilijke situatie, ik vind het gevoelsmatig best moeilijk om loggen en leven van elkaar te scheiden. Wat bij mij bovendien meespeelt is dat sommige dierbaren op eigen houtje loglezer zijn geworden en dat sommige loglezers mij ondertussen dierbaar zijn geworden..

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  18-08-’03 14:52

 1. Ik ben een beginnende logger. Nu ben ik al op het matje geroepen. Mijn omgeving ziet alles als autobiografisch en werkelijkheid. Echt irritant…

   SveMic

  SveMic

  (URL)

  18-08-’03 19:12

 1. Is die “het-gaat-te-goed-dip” nu over? (-:

   Esther

  Esther

  (E-mail ) (URL)

  18-08-’03 20:11

 1. Dat ‘probleem’ heb ik nooit gehad in die zin dat famillie en vriendje mijn log wist te vinden de seconde dat hij online kwam (mijn vader bezoekt me enkele malen per dag). Dus heb ik van begin af aan rekening gehouden met bepaalde zaken. Blijft het nadeel dat ik niet geheel vrij er op los schrijf maar wel eens dingen weglaat of anders beschrijf om anderen niet te kwetsen. Soms wel jammer maar het is niet anders.

  Moeilijker vond ik de mens die boos werd omdat ik hen of een gebeurtenis met hen niet genoemd cq besproken had. Zij voelden zich meteen onbelangrijk terwijl dat de laatste rede zou zijn iets niet te schrijven. Ook lastig, vrienden die denken geen contact meer nodig te hebben want alles staat al op de log. Dat laatste is natuurlijk een absolute onwaarheid! Maar een stukje erover schrijven hielp goed :)

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  19-08-’03 03:46

 1. CiNNeR beschrijft ongeveer waarom ik ervoor koos mijn log “van mij” te houden. Ik heb die afstand en redelijke anonimiteit nodig om vrij te kunnen blijven schrijven over wat er zoal in me omgaat of hoe ik de dingen zie.
  En ook al zijn sommige loggers mij inmiddels vrij dierbaar & andersom misschien ook wel, er blijft waarschijnlijk altijd wel een flinke muur tussen.. Noem het maar de aard van ‘t beestje :)

   Cranium

  Cranium

  (URL)

  19-08-’03 04:02

 1. Wat vrouwen betreft ben ik van nature een pessimist zijnde gepokt en gemazeld in de onberekenbaarheid van het “species”. Mocht Suffinnetje het toch in haar hoofd halen je archieven eens doodgemoedereerd door te spitten, dan denk ik dat jouw overtuigingskracht het tegen haar intellect zal moeten afleggen. Daar krijg je dan een harde dobber aan, broer ! Sterkte in dat geval.

   Martin

  Martin

  (E-mail )

  20-08-’03 00:09

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.