E.S.D.B.

Zeven reacties

Al sinds jaar en dag hanteert men in Suffie's organisatie een aantal titels en naamstoevoegingen die een indicatie geven over de loopbaanmogelijkheden van een persoon binnen die organisatie. Zo geeft de toevoeging Z.V. (Zonder Vooruitzichten) achter iemands titel aan, dat hij die titel weliswaar verdiend zal hebben, maar dat hij zich geen illusies dient te maken over eventuele doorstroommogelijkheden. De toevoeging Z.V.E.S. (Zonder Vooruitzichten, Eigen Schuld), geeft aan dat de persoon zijn gebrek aan loopbaanperspectief vooral aan zichzelf te wijten zal hebben, terwijl de ultieme toevoeging Z.V.E.S.D.B. (Zonder Vooruitzichten, Eigen Schuld Dikke Bult) bovendien nog eens aangeeft dat ondanks deze malaise niemand anders daar een traan om zal laten.

Een belangrijke vaststelling die Suffie daarbij moet doen, is dat de meeste van deze als zodanig betitelden (uitzonderingen daargelaten) er een meester in zijn hun vertikale blokkade voornamelijk extern te attribueren. Oftewel, het is altijd de schuld van een ander of van een externe factor dat zij in de hoeken zitten waar de klappen vallen. Vaak zijn het ook de werknemers die 's morgens met een zuur gezicht achter hun bureau plaatsnemen, de dag vullen met het kankeren op bazen, de organisatie en hun onwillige computers en vervolgens 's middags een half uur te vroeg aan hun stutten trekken om 'die kutfile een keertje voor te blijven'.

Een even belangrijke vaststelling is echter dat de meeste van hen niet altijd zo geweest zijn, dat daar veel mensen bij zitten die ooit positief, enthousiast en gedreven aan hun baan begonnen, maar die bij tegenslagen nooit in staat zijn geweest om hun eigen rol daarin in voldoende mate te belichten.

Suffie, die van zichzelf mag zeggen dat hij een tamelijk hoog zelfcorrigerend vermogen heeft, heeft onlangs moeten constateren dat enige vorm van externe attributie ook hem niet ontzegt kan worden, zei het dat dit misschien speelt op een iets ander vlak. Zo is Suffie sinds enige tijd fanatiek gebruiker van het programma Trillian Pro, als vervanger van het inferieure MSN. Groot was dan ook de verontwaardiging dat Trillian het verdomde om stabiel op Suffie's computer te draaien. Wat Suffie ook deed of probeerde, na enige minuten knikkerde Trillian zichzelf consequent uit de ether en verdomde dienst.

Uiteraard reden voor Suffie om iedereen te vervloeken die ook maar iets met Suffie's Trillian van doen hadden, inclusief de programmeurs (sorry..), de verspeiders (sorry..), de mensen die Trillian bij Suffie hebben ge?ntroduceerd (sowwy..) en degene die uiteindelijk Suffie's exemplaar heeft geleverd (sorry..). Waarom 'Sorry'...? Omdat Suffie consequent de schuld heeft lopen geven aan Trillian en alles wat er mee had te maken, terwijl ondertussen is gebleken dat Suffie de boel zelf heeft verstierd door een niet volledig XP-compatibele vuurmuur te installeren die Trillian als onaanraakbaar en verdorven kwalificeerde.

Derhalve dient Suffie bij wijze van boetedoening allereerst vol overgave te verklaren dat Trillian op dit moment draait als de spreekwoordelijke tierelier en dat Suffie iedereen ernstig wil aanraden om op dat fantastische programma over te stappen, mits in combinatie met de juiste vuurmuur uiteraard. Voorts belooft Suffie bij toekomstige tegenslagen, net als Suffie binnen zijn werkzaamheden gewend is, eerst te kijken of Suffie misschien zelf iets verprutst heeft alvorens tegen andere beginnen te zieken.

Zelfreflectie is ook hier het toverwoord.... Suffie weigert namelijk te eindigen als 's Neerlands eerste "Weblogger Z.V.E.S.D.B...."

Door Suffie

Maandag 18 Augustus 2003 te 11:29 am

Geplaatst in Het leven

zeven reacties

 1. Waar vindt je ze nog, de objectieve zelfcorrigerenden?

   Kiers

  Kiers

  (URL)

  18-08-’03 12:02

 1. Zou het zelfcorrigerend vermogen ook voldoende zijn om dit aan te passen: “…ook hem niet ontzegt kan worden, zei het…”?

  Mocht deze double whammy oncorrigeerbaar blijken, dan zou ik het alras extern attribueren aan de Van Dale…

   Eric

  Eric

  (URL)

  18-08-’03 12:11

 1. ah, hier lag mijn grimlach dus..

   bicat

  bicat

  18-08-’03 18:23

 1. Lieve Suffermans, vat Norton Internet Security 2003 en alles zal lopen als een trein …

   Marti

  Marti

  (URL)

  18-08-’03 19:08

 1. Eindelijk iemand die de term E.S.D.B. gebruikt! yoechei

   Esther

  Esther

  (E-mail )

  18-08-’03 20:07

 1. Ziet de schoenen aan de voeten :)

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  19-08-’03 03:39

 1. Allez Sufke,

  Ge kunt ook d’n vlammenwal verwijten nie’?

  Miepke

  21-08-’03 09:22

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.