Brinta-nicht

Drie reacties

Eens te meer heeft Suffie gistermorgen bewezen eigenlijk een ongelooflijke wattenbol te zijn. Toen Suffie namelijk de oprijlaan van het landgoed afreed en de grote weg richting werk opdraaide, meldde een mentaal controlelampje dat er ergens in het ochtendritueel iets mis was gegaan. Razendsnel schakelde Suffie de celebrale blackbox in en liet de vroege ochtend nog even langskomen: uit bed komen en kop krabben: check; douchen: check; kleren aan en haar in de steigers: check; brood smeren en telefoon aan: check; beker brinta naar binnnen: check; inmiddels douchende vrouw bij borsten en billen vatten en prettige dag wensen: check; droge kleren aan en haar in de steigers: check; instappen en wegwezen: check....

En daar was ie! Kut, Kleine Suffie niet gedag geknufd! Onmiddellijk gooide Suffie de ankers uit en draaide de bolide om. Dit zijn namelijk van die momenten dat de brinta-nicht in Suffie zich manifesteert. Suffie heeft er een hekel aan om te vertrekken zonder zijn dagelijkse contacten op behoorlijke wijze af te groeten. Weggegaan en niet gedag gezegd? Gemiste kans, voor hetzelfde geld kan het straks niet meer.

Suffie heeft te vaak in zijn jonge leven meegemaakt dat mensen waarmee nog wat uit te praten viel er ineens tussenuit knepen. Zoiets levert een, misschien niet altijd even terecht, maar wel heel tastbaar schuldgevoel op dat langer nadreunt dan je lief is. Was je die avond maar w?l naar het ziekenhuis gegaan, had je nu maar w?l als eerste gebeld, had je nu maar w?l de tijd genomen om dat gesprek te voeren. Allemaal had... had... had... Allemaal zaken die je niet had kunnen weten, maar die je jezelf gruwelijk aantrekt...

Suffie is niet fatalistisch van aard en loopt echt niet iedere dag met het idee dat iemand in Huize Suffie wel eens onder iets zwaars of groots terecht zou kunnen komen. Het is maar een gevoel, iets wat Suffie nu eenmaal met zich meedraagt en dat zich gemakkelijk laat onderdrukken door simpelweg ieder contact met anderen op de juiste wijze, zonder losse eindjes af te sluiten. Hoe triviaal en alledaags dan ook...

Kleine Suffie lag nog op bed en dat gaf Suffie de gelegenheid om hem nog eens stevig beet te pakken in een omhelzing die het arme joch het ruggemergvocht tussen de wervels door weg deed lopen. Gerustgesteld stapte Suffie de badkamer binnen en behandelde Suffinnetje voor de zekerheid nog even op soortgelijke wijze. Nog geen vijf minuten later stapte Suffie met een drijfnat shirt, maar voldaan en gerustgesteld in de bolide en stuurde deze wederom richting grote weg richting werk.

Daar kwam Suffie er achter dat hij zijn broodtrommeltje had vergeten. Jammer dan. Suffie mag dan een brinta-nicht zijn, maar Suffie is zeker geen mietje...

Door Suffie

Zaterdag 23 Augustus 2003 te 11:16 am

Geplaatst in Het leven

drie reacties

 1. Een loffelijk streven, dat zeker navolging verdient! :)
  Net als het gezegde: “leef iedere dag alsof het je laatste is”, maar er wordt helaas niet bij verteld hoe je dat dan doet… Soms lig ik in bed inderdaad te bedenken hoe belachelijk onnuttig de voorbije dag was. Wat ik wel probeer is hetgeen me onrustig maakt of ergert, uit mijn leven te bannen of op te lossen, zodat ik daar in ieder geval geen kostbare tijd meer aan verspil.
  Verdere idee?n zijn uiteraard welkom ;)

   Cranium

  Cranium

  (URL)

  23-08-’03 15:39

 1. Prachtig geschreven stuk, ook heel lief…. en ik heb zo smakelijk gelachen om de dubbele behandeling van Suffinnetje dat ik hardop heb zitten schaterlachen achter de pjoeter (terwijl manlief Studio Sport aan het kijken is :-p)

   Coby

  Coby

  (E-mail )

  23-08-’03 22:46

 1. ahhhh, wat een schatje, die suffie.
  (en pink een traantje weg)

   jp

  jp

  25-08-’03 14:13

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.