Tweede leven

Vier reacties

Ik had je spulletjes nog jaren op hun plaats kunnen laten staan, als een stil monument ter ere van jou en de tijd die we samen doorbrachten. Al die kleine dingetjes die jouw verblijf hier opleukten, zouden me herinneren aan jouw aanwezigheid, maar ook aan je heengaan.

Ze staan er nog, nu nog onaangeroerd, alsof je elk moment weer terug kan komen om je leven weer op te pakken, alsof er niets aan de hand is. Alsof je er nog bent. Soms als ik voorbij loop, kan ik je aanwezigheid voelen en voel ik je koele blik weer in mijn rug prikken. Als ik me omdraai ben je er niet.

Al die dingen, ze geven me troost en doen me pijn tegelijk. Ik had ze willen houden, opgeborgen maar altijd klaar om te pakken. Uit het zicht, maar met de wetenschap dat ze dichtbij waren als ik de behoefte mocht voelen ze vast te houden, of ze misschien weer op hun oude plaats neer te zetten.

Ik doen het niet. Ik ga dingen weggooien, gewoon omdat ik er niets meer aan heb, omdat het onzin is om ze te houden. Je kunt de tijd niet doen verstillen, laat staan terugdraaien. Misschien dat ik een aantal kleine dingetjes hou, als aandenken, maar al die zaken die alleen maar kunnen verstoffen en verdorren wil ik weg hebben, weg uit mijn huis en weg uit mijn leven.

Aan de andere kant vind ik veel troost in het feit dat een aantal van je meest favoriete en duurzame goederen een tweede leven zullen krijgen bij iemand anders, iemand waarvan ik nu al weet dat hij blij zal zijn met zijn nieuwe spulletjes. Misschien neem ik er genoegen mee dat je zo zult doorleven in andermans belevenissen.

En in mijn herinneringen natuurlijk...

Door Suffie

Zondag 24 Augustus 2003 te 10:24 am

Geplaatst in Mooi & Warm

vier reacties

 1. Snik!

  Maareh .. toch wel even opgepoetst hoop ik? grijns

   Marti

  Marti

  (URL)

  24-08-’03 11:36

 1. correctie: 2de alenea: of er nietS aan de hand is.

   Riet

  Riet

  (URL)

  24-08-’03 11:44

 1. Ik weet zeker dat die iemand anders er heel erg blij mee zal zijn!

   Riet

  Riet

  (URL)

  24-08-’03 12:07

 1. Wat een ondankbaar wicht zeg, die Marti! ;-p

   Eric

  Eric

  (URL)

  24-08-’03 21:28

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.