De laatste keer...

Twee reacties

Gistermiddag vond de vermoedelijk allerlaatste barbeque plaats op het landgoed om Huize Suffie. Van het seizoen?? Neen, Suffie bedoelt de allerlaatste barbeque op dit terrein. In het nieuwe vleesverbrandingsseizoen, zal het landgoed namelijk niet meer onder het bezit van Suffie's familie vallen en het is nog maar de vraag of wij dit jaar nog dagen zullen hebben die ons de meteorologische randvoorwaarden schenken om zo'n recreatieve amateurcrematie op te zetten.

Duidelijk was wel dat het lot zich ernstig verzette tegen deze onvermijdelijke en door Suffie en de zijnen plechtig ondergane gebeurtenis. In plaats van de gebruikelijke briketten nam Suffinnetje een soortement kant-en-klaar aansteekpakket mee, dat eenmaal aangestoken een enorme hoeveelheid stinkende, zwart walm verspreidde, die niet alleen onmiddellijk alle kamers in Huize Suffie bezette, maar tevens een waas van roetdeeltje deed neerslaan op Suffie's pasgeschilderde en nog net niet droge raamkozijnen.

pluim.jpgBij het neerslaan van de middenbrand die vervolgens in Suffie's Weber dreigde uit te breken, stapte Suffie met zijn blote voeten op een gloeiende kool en verbrandde een duim. Toen Suffie zich opmaakte een aantal rituelen voor het nageslacht vast te leggen op de gevoelige chip, flikkerde de digitale camera op de plavuizen, teneinde aldaar onder invloed van de moordende gravitatieve krachten in brokken en stukken uit??n te spatten. Puur geluk dat de geheugenchip, waarop op dat moment reeds ??n afbeelding was ingebrand, het ballistische debacle overleefde...

Bij het omdraaien van een ??nzijdig geschroeid lapje varken, floepte het betreffende stukje vlees prompt tussen het rooster door en belandde tussen de gloeiende sintels. Bij de reddingsactie die daarop volgde, leerde Suffie op harde en overtuigende wijze dat pannenlappen anders op hitte reageren dat ovenwanten en brandde prompt de toppen van al zijn vingers.

Dat Suffie en zijn gezinnetje uiteindelijk nog wat al of niet voldoende gegaarde stukken dood dier naar binnen hebben weten te werken is dan ook uitsluitend en alleen te danken aan de stugge en bijna obsessieve volharding bij het moeten en zullen uitvoeren van het Laatste Ritueel Van De Heilige Allerlaatste Verbranding Van Kunstig Tot Voedsel Verwerkt Slachtafval.

Het mag duidelijk zijn: al mieteren de mussen in de komende week dood en gebraden van het dak in een alles verzengende herfst-hittegolf, Suffie gaat volgende weekend fijn naar de Chinees....

Of hooguit een pizza eten...

Door Suffie

Zondag 21 September 2003 te 10:20 am

Geplaatst in Drank & Voer

twee reacties

 1. Welk een ongelukkige samenloop der omstandigheden. Mochten de mussen dood ende gebraden van het dak mieteren dan is het BBQ probleem ook weer opgelost…

   DjB

  DjB

  21-09-’03 11:01

 1. Die foto erbij is wel heel komisch! ;-)

   verbal jam

  verbal jam

  (URL)

  21-09-’03 12:02

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.