Verlies...

Vijf reacties

palmer.jpgRobert Palmer is dood. Geen al te ingrijpende gebeurtenis in het leven van de gemiddelde muziekluisteraar. Hier en daar hoor of zie ik zelfs reacties als: "Wie was dat eigenlijk?". Niet onbegrijpelijk, want de musicus Robert Palmer was met name de laatste jaren niet iemand die elke keer weer energiek de hitlijsten bestormde. Eigenlijk kennen de meesten hem hooguit van die bloedgeile en veelvuldig ge?miteerde videoclip bij zijn hit "Addicted to Love".

Maar Palmer was een kameleon, waarvan je alleen maar kan zeggen dat hij zich in iedere muziekstijl thuisvoelde en ook iets betekende. Hij bezondigde zich aan rock, aan reggae, aan blues en aan soul. Hij acteerde, hij croonde, hij coverde en hij componeerde, en op alle terreinen met evenveel kwaliteit en degelijkheid. Palmer was de blauw-ogige soulzanger, de perfecte gentleman-in-maatkostuum, maar ook het bezwete podiumbeest met een Telecaster om zijn nek. Maar vooral was Palmer de zanger met dat doorleefde en vaak zo weemoedige stemgeluid, vol timbre en hartstocht en toch nooit uitbundig of over the top.

U gaat hem niet missen? Luistert u dan eens naar de albums "Double Fun" of "Secrets". Daarna mag u altijd nog van gedachten veranderen....

Door Suffie

Zaterdag 27 September 2003 te 10:16 am

Geplaatst in La musique

vijf reacties

 1. Hij was steeds zo eigenwijs trends voor te zijn, daar word je niet populair van. Maar ik heb “Secrets” destijds inderdaad grijs gedraaid. Misschien toch eens gaan kijken voor een goede verzamelaar, m?t het Power Station-werk…

   Eric

  Eric

  (URL)

  27-09-’03 12:15

 1. Daarom viel hij ook niet zo op. Sommige mensen zijn de trends zo ver voor, dat mensen het zijn vergeten als die trends zich manifesteren…

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  27-09-’03 12:21

 1. en ook nog es veel te jong….

   Lisa

  Lisa

  (URL)

  27-09-’03 17:44

 1. Palmer was voor mij een grote held, iemand die de kameleontische eigenschappen waarvoor Bowie en Prince zo geroemd worden ??k bezat, en zijn laatste album Drive is overigens zeer de moeite waard. Een onderschatte muzikant.

   Ron

  Ron

  (URL)

  28-09-’03 10:10

 1. Zeer te betreuren dat hij zo jong is heen gegaan. Ook jammer dat hij nu opnieuw erg geassocieerd wordt met de voorbeeld vrouwen uit addicted to love-clip. Ik heb altijd begrepen dat hij bepaald niet van dat soort vrouwen hield en ze daarom ter sarcasme in zijn clip had verwerkt. Destijds al vervelend dat de helft van zijn vrouwlijke fan’s de vrouwen ging immiteren en nu komt het opnieuw her en der in de media voorbij ..

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  28-09-’03 17:58

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.