Suffie haat muziek

Negen reacties

Als er iets is wat Suffie momenteel niet aan zijn hoofd kan hebben, dan is het wel muziek. Dat heeft bar weinig te maken met Suffie's humeur, stress of geestelijke gesteldheid, maar alles met het feit dat Suffie zo doof is als een kwartel! Tenminste aan ??n oor...

Eens per jaar wordt Suffie geteisterd door een fikse oorontsteking, die hem dagen tot weken tot de uiterste grenzen van de wanhoop drijft. En altijd manifesteert deze kwaal zich enige dagen tot weken na de zomervakantie, als gevolg van het rondzwemmen in te weinig of te veel gechloord zwembadwater, koraalhoudend zeewater of water dat op een andere wijze Suffie's microkosmos in de gehoorgangen verstoort.

Pijn is te bestrijden en een kuurtje met antibiotica doet doorgaans wonderen. Het is echter de parti?le doofheid waar Suffie gek van wordt. Suffie is gewend om de verschillende auditieve prikkels aan de hand van hun plaats in het stereobeeld te determineren en te filteren. Met slechts ??n oor ter beschikking bereiken de dagelijkse geluiden Suffie echter als een verwarrende kakafonie van geluiden, hetgeen nog eens versterkt wordt door het feit dat Suffie gek wordt van zijn eigen stem. Suffie's gehoorgang mag dan wel dichtzitten, het oor zelf doet het uitstekend en lijkt wel drie keer zo gevoelig voor de resonantie van Suffie's stem in hoofd en holtes, die vooral in het lage frequentiegebied onbarmhartig tegen de andere kant van het geteisterde trommelvlies beukt.

Maar de ergste kwelling is muziek. Klanken die Suffie voorheen als harmonieus, rustgevend en aangenaam ervoer, lijken nu ruw, dissonant en agressief Suffie's beleving binnen te dringen, alsof alle gebruikte instrumenten achteloos en in ??n keer Suffie's oor worden binnengeflikkerd. En voor Suffie, muziekliefhebber van de bovenste plank, betekent dit een ware hel...

En dus slikt Suffie trouwe zijn pilletje en druppelt trouw zijn oortjes, vol geduld wachtend tot Suffie's oor zich met een luide en soms licht pijnlijke "plok" weer opent voor auditief contact met de buitenwereld. Tot dan ligt Suffie in stilte in bed en luistert naar het eindeloze sissen en ruizen in het zieke oor, soms onderbroken door het tikken en kraken van zwellend en slinkend weefsel en het zich verplaatsende vuil en lucht. En zelfs dan probeert Suffie er een ritme in te ontdekken, of een harmonische samenklank.

Tenslotte hebben componisten zich wel door gekkere dingen laten inspireren...

Door Suffie

Zondag 05 Oktober 2003 te 12:10 pm

negen reacties

 1. fluistert Sterkte!

   bubs

  bubs

  (URL)

  05-10-’03 13:24

 1. Wat? Ik versta je niet? (Ook doof aan 1 oor…sinds de terugreis van Madrid naar huis) Ikga toch maar es ff naar de dokter…)Beterschap ermee!BETERSCHAP ERMEE ZEI IK!!!!

   karin

  karin

  (URL)

  05-10-’03 13:34

 1. He Suffie, beterschap.

   svemic

  svemic

  (URL)

  05-10-’03 14:54

 1. Zo s,morgens,na de koffie tijdens het pleekwartiertje,heb ik al aardige ideeen voor nieuwe nummers opgedaan :)
  Overigens beterschap kleintje!

   opa-buiswater

  opa-buiswater

  05-10-’03 16:34

 1. Vervelend, maar ?cht doof zijn aan 1 oor is erger. Geen idee hoe stereo klinkt bijvoorbeeld, of dolby surround. Maar wel weer handige smoes om iemand totaal te negeren.

   Gerard

  Gerard

  (URL)

  05-10-’03 18:56

 1. @Buiswater: U componeert veel met reeksen van lage frequenties??

  @Gerard: Ongetwijfeld waar! Tenslotte komt het gehoor bij mij weer terug. Feit is wel dat dit soort doofheid des te erger is omdat je a. alsnog met allerlei bijgeluiden te maken en heb en b. je domweg niet gewend bent om dingen te missen of anders waar te nemen…

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  05-10-’03 22:36

 1. Oorontsteking kan zo ongelooflijk pijnlijk zijn; daar hebben de meeste mensen gelukkig geen idee van. Heel veel sterkte Sufmans!

   carin

  carin

  (URL)

  05-10-’03 23:31

 1. Nadeel vind ik dat je ook niet meer hoord waar geluid vandaan komt. Helemaal als je hond bent trouwens. Mijn hondje is doof aan een oor en rent regelmatig in paniek de verkeerde kant op of gaat voor de verkeerde deur staan wachten. (Waarmee ik u overigens zeker niet wil vergelijken met een hond!)

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  06-10-’03 01:04

 1. Tijd voor buisjes?

  Verder helpt deze button me door de zware tijden heen:
  http://www.fotolog.net/leenx/?photo_id=9..

   leenx

  leenx

  06-10-’03 16:39

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.